Verzorgde handen: de basis

Verzorgde handen: de basis

Manicure is afgeleid van de Latijnse woorden voor hand (manus) en zorg (cura). Het omvat dus een pak meer dan nagels vijlen en lakken. Het is de kunst om je handen dag na dag in shape te houden. Met een beetje discipline is het ... een kolfje naar je hand.


Zachte handen
De huid van je handen verraadt als eerste je echte leeftijd. Je houdt ze zacht en soepel door ze elke dag in te smeren met een hydraterende crème. Komen je handen veel in contact met water, gebruik dan nog vaker een handcrème.

Mooie handen in alle seizoenen
Voorkom ouderdomsvlekken door je handen tijdens de zomermaanden in te smeren met een zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfactor. In de winter ga je schrale en droge handen tegen door thermische handschoenen of wanten te dragen. Leder beschermt onvoldoende tegen de koude, wol veroorzaakt vaak irritaties.

Handen scrubben
Scrub je handen minstens één keer per week. Na zo’n scrubbehandeling zien je handen er jonger en stralender uit. De dode huidcellen worden verwijderd, de elasticiteit van de huid verbetert en achteraf wordt handcrème beter door de huid opgenomen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Verzorgde nagelriemen
Verzorgde nagelriemen geven je nagels en handen een gezondere look. Duw tijdens of vlak na het douchen de nagelriemen zachtjes terug naar achter met een bokkenpootje of een wattenstaafje. Losse velletjes knip je voorzichtig weg met een nagelriemknipper. Heb je erg droge nagelriemen, masseer ze dan dagelijks met nagelriemolie of -crème.

Nagels vijlen
Vijl je nagels steeds in dezelfde richting, van de rand naar het midden van de nagel toe. Is één nagel gebroken, vijl dan ook de andere nagels even kort. Controleer na het vijlen steeds of je nagels even lang zijn door je handpalmen voor je ogen te houden.

Lakken of polijsten
Gekleurde nagellak is geen must om je manicure af te maken. Een transparante of zeer lichte kleur oogt ook heel verzorgd. Maak je nagels en nagelriemen eerst vetvrij met een wattenschijfje en een beetje desinfecterende lotion. De lak hecht dan beter. Als je je nagels niet wilt lakken, kan je ze polijsten. Masseer polijstpoeder in de nagels en wrijf met een polijstborstel of -kussen tot ze glanzen. Polijsten stimuleert de bloedcirculatie van het nagelbed en versterkt de vingernagels. Na het polijsten kan je met een witte stift voorzichtig onder de nagels gaan voor een mooie nagelrand.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina