8 wintertips

8 wintertips

In de winter besteed je best wat extra aandacht aan je lichaam. Vooral je huid krijgt het hard te verduren. Ontdek winterse schoonheidstips.


1: hydrateer!

Koude, droge lucht buiten en warme, droge lucht van de centrale verwarming binnen zijn de grootste stressfactoren voor de winterhuid. Daarom is de nummer één winterverzorgingsregel : hydrateren! Ook al is je huid 's zomers nogal vet, toch kan je nu overwegen om over te stappen op een vochtinbrengende crème op oliebasis om je huid de bescherming te geven die ze nu nodig heeft. Gevoelige zones zoals schenen en ellebogen hebben de neiging om in de winter extra droog te worden. Probeer eens om meerdere keren per dag een zeer rijke, vochtinbrengende crème aan te brengen.

2: voed je huid

Schoonheid is niet alleen oppervlakkig! Vooral in de winter heeft je huid al de juiste voedingsstoffen nodig om er zo goed mogelijk uit te zien en goed aan te voelen. Zorg ervoor dat je voeding evenwichtig is, met veel verse groente, fruit en vezels - en, misschien nog het allerbelangrijkste: drink veel water om de uitgedroogde vochtreserves van je lichaam aan te vullen!

3: perfecte wintertrainingen

Die heerlijke dagen van luieren aan het zwembad mogen dan voorbij zijn, dat betekent nog niet dat je benen niet in prima vorm kunnen zijn! Profiteer van het koude weer en probeer wintersporten uit zoals skiën of ijsschaatsen. Perfect om in de buitenlucht te doen, en ze geven je ook nog de meest welgevormde, sterke en onweerstaanbaar mooie benen.

4: winterse schoonheidsbehandeling thuis

Het is koud, nat en grijs buiten? Ideaal! De perfecte dag voor een heerlijke, verzorgende beautysessie thuis. Pak die geurkaarsen, nodig je beste vriendin uit, zet je favoriete muziek op en ga aan de slag!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

5: bad versus douche

Er is niets heerlijker dan in een lekker heet bad stappen als het buiten koud en guur is. Zorg er echter wel voor dat je niet overdrijft. Blijf niet te lang in bad en maak het water niet te heet. Voor je beautydag thuis is een bad perfect, maar op andere dagen wissel je best af met korte, warme douches. Dep na het bad je huid droog en breng meteen een vochtinbrengende lichaamsolie aan, als de huid nog warm en vochtig is.

6: je winteroutfit

In de winter komt je huid weinig in contact met de buitenlucht en veel in contact met je kleding. Zorg er dus voor dat dit een aangename en geen schurende ervaring is! Wrijving door kleding is belastend voor de huid. Een van de hoofdcriteria bij het kiezen van je wintergarderobe zou dan ook moeten zijn: voelt het goed? Kies voor natuurlijke of functionele stoffen die je huid laten ademen en die niet te veel wrijving veroorzaken.

7: Zorg voor vocht

Droge lucht is in de winter je grootste vijand! Buiten is het droog omdat koude lucht minder vocht bevat. Hier kan je weinig aan doen, tenzij je bereid bent om naar Zuid-Amerika te verhuizen. Binnen kan de verwarming de luchtvochtigheid omlaag halen tot onder de 30 %. Hier kan je wél iets aan doen! Zorg voor een goede luchtbevochtiger en creëer een aangename (maar geen tropische) atmosfeer met voldoende vocht - je huid (en je luchtwegen) zullen er dol op zijn!

8: zorg voor een winterkleurtje!

Vind je je huid niet het mooist met een mooi, zongebruind kleurtje? Jammer genoeg is er in de winter weinig gelegenheid echt te zonnebaden. Niet erg, dan bruin je toch gewoon thuis? Gebruik een zelfbruiner van hoge kwaliteit in lotion- of sprayvorm. Scrub de huid zachtjes voor je het product aanbrengt en zorg dat je het egaal verspreidt. En wat de zon betreft: ze schijnt in de winter misschien niet volop, maar de stralen veroorzaken nog altijd ernstige huidveroudering! Gebruik dus zeker een zonnebrandcrème, en overweeg eens om over te stappen op de vochtinbrengende versie voor de winter.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer