Zelf een gelaatsverzorging uitvoeren

Zelf een gelaatsverzorging uitvoeren

Ziet je huid er dof en vermoeid uit? Dan is het tijd voor deze gelaatsverzorging in vijf stappen.


gelaatverzorging

1. Dubbel reinigen
Reinig je huid altijd twee keer. Sommige merken bieden als eerste cleanser een product op basis van olie aan, dat perfect reinigt. Gebruik daarna een crème, melk of mousse, afhankelijk van je huidtype. Vergeet ook je hals en decolleté niet.

2. Reiniging in de diepte (peeling)
Met een peeling verwijder je de dode huidcellen, zodat je huid er stralend uitziet. Kies een peelingproduct dat past bij je huidtype: korreltjes voor de normale huid, crème voor de gevoelige huid en chemisch voor een gevoelige of probleemhuid.

3. Warm kompres en gezichtsmassage
Leg een warm, vochtig washandje op je gezicht om de bloedsomloop te stimuleren en de poriën te verwijden. Masseer je gezicht daarna zacht, tenzij je huid heel vet is. Masseer een rijke crème in de huid met kleine rondgaande bewegingen naar boven.

gelaatverzorging

4. Masker
Breng een masker aan zonder de crème te verwijderen en laat het 15 minuten inwerken. Dit is ook een goed moment om een warm bad te nemen. Maak oogpads van watjes en alcoholvrije lotion en leg ze op je ogen. Ontspan 10 minuten en spoel daarna af.

5. Serum of ampul en crème
Breng daarna serum en dag- of nachtcrème aan, en je oogcrème of gel. Gebruik overdag ook altijd een dagcrème met zonnebescherming. Nu zal je huid er verkwikt, glad en stralend uitzien.

6. Tip
Een gezichtsbehandeling is fantastisch om je huid een oppepper te geven. Maar je dagelijkse huidverzorging met een beschermende factor leveren het beste resultaat op lange termijn op.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

zo-maak-je-zelf-ijs-zonder-ijsmachine
8

We zijn dol op de zomer omdat het de ideale reden is om ijsjes te eten! Maar een goed ijsje hoeft niet altijd uit de winkel te komen. En als je dacht dat je geen ijs kon maken omdat je geen dure ijsmachine hebt, dan hoor je vast graag dat je die niet nodig hebt met ons recept voor zelfgemaakt aardbeienijs.

You have already participated to this slideshow