Zorg goed voor je gezicht

Zorg goed voor je gezicht

Een how-to gids voor alle huidtypes zodat je je gelaat perfect reinigt!


Voor een droge of gevoelige huid
Gebruik een reinigende melk in plaats van een schuimende zeep zodat de huid niet uitdroogt. Vermijd producten met minerale oliën en alcohol omdat deze de huid kunnen irriteren. Kies een korrelvrije exfoliator met enzymen en gebruik vervolgens een hydraterend masker om weer vocht in je huid te brengen. Hou het simpel en overlaad je huid niet met allerlei ingrediënten om reacties tot een minimum te houden.

Voor een normale tot combinatie huid
Er zijn verschillende producten die je zonder teveel problemen kan gebruiken. Misschien moet je wat extra aandacht besteden aan een vette T-zone of een hydraterende crème gebruiken voor droge wangen maar regelmatig scrubben houdt je huid gezond en een wekelijks maskertje komt specifieke noden ten goede en zorgt voor een frisse uitstraling.

Voor een vette of acnegevoelige huid
Een kwalitatieve gezichtswash ligt aan de basis van een schone, pukkelvrije huid. Gebruik producten met ingrediënten zoals salicylzuur, sulfer en klei, die overtollig talg en onzuiverheden verwijderen. Zoek naar olievrije formules, vermijd extra rijke producten en exfolieer tweemaal per week om dode huidcellen te verwijderen. Ga nooit met make-up op slapen om verstopte poriën te vermijden .

Voor een mature huid
Ga voor producten met antirimpel- of liftend effect en zorg ervoor dat je iedere dag trouw je make-up verwijdert om je huid fris te houden. Reinigende melk en lotions zijn goed voor vrouwen die minder vocht in hun huid hebben en een verstevigend of collageenrijk masker zorgt voor een vollere, jonge huid.

TIP Was je gezicht nooit met heel erg heet of koud water, gebruik altijd lauwwarm water om overstimulatie of verhoogde gevoeligheid te vermijden.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Eitjes in een nestje

Eitjes in een nestje

Eitjes in een nestje

Vergeet saaie sandwiches en voorverpakte, kant-en-klare snacks. Met een beetje planning en voorbereiding gaan je kinderen nog een reden ontdekken om ...

Kruidenfrittata met prei

Kruidenfrittata met prei

Kruidenfrittata met prei

Een smakelijk gerecht vol verse kruiden: deze kruidenfrittata met prei is snel klaar en heel het gezin is er gegarandeerd gek op. Ook een geweldig id...