Zorg goed voor je huid in de winter

Zorg goed voor je huid in de winter

Goede huidverzorging is in de winter heel belangrijk. Haast nog belangrijker dan in de zomer. De koudste maanden van het jaar vragen om extra aandacht voor je huid. Zin in meer toont je wat je kunt doen om jouw huid gezond te houden.


Negatieve invloed van buitenaf
Wie winter zegt, denkt automatisch aan regen, vocht, kou en wind. Al deze weersomstandigheden hebben een negatieve invloed op je huid. Ook de vele temperatuurschommelingen (we gaan vaak van een koude omgeving buiten naar een verwarmde omgeving binnen), zwaarder en ongezonder eten (want slaatjes zijn voor de zomer), het lichaam dat in de winter minder afweermechanismen heeft, resulteert in een lagere weerstand. Daarom moeten we extra aandacht besteden om onze huid mooi en gezond te houden, en uitdroging en vroegtijdige veroudering te voorkomen.

Enkele voorzorgsmaatregelen
Vermijd in de wintermaanden het gebruik van zeer heet water als je je handen wast of een bad neemt. Heet water droogt je huid uit, waardoor een doffe teint kan ontstaan. Bescherm je huid door een milde zeep te gebruiken met verzachtende en hydraterende ingrediënten.
En vergeet niet je huid extra goed af te drogen na het baden, vooral tussen je vingers en tenen, onder je armen, in je liezen en knieholten.

Dagelijkse verzorging
De beste manier om een droge huid te voorkomen is deze te verzorgen met hydraterende bodycrème of -lotion. Dit doe je het best na een bad of douche (wanneer je poriën meer open zijn) of voor het slapen gaan. Er zijn veel verschillende soorten voedende crèmes op de markt, een aantal van hen zijn zelfs specifiek geschikt voor een bepaald tijdstip van de dag.

Heb je een zeer droge huid, dan kun je best ook overdag een voedende crème gebruiken, vooral in de zones die het meest last hebben van een droge huid in de winter, zoals ellebogen, knieën en voeten.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tip: de huid van je gezicht is natuurlijk anders dan de huid van de armen. Daarom is het raadzaam om crèmes te gebruiken die specifiek geschikt zijn voor je handen, voeten, ellebogen, gezicht, lippen, enzovoort.

Zachte lippen
Je lippen hebben in de winter extra bescherming nodig. Ze zijn zeer kwetsbaar en een gemakkelijk doelwit voor kou, wind, droge lucht en vochtigheid. Kies voor lippenbalsem die kloven helpt voorkomen en breng deze meerdere keren per dag aan om je lippen goed te beschermen.

Drink veel water
Uiteraard speelt veel water drinken ook een zeer belangrijke rol om je huid gezond te houden, afvalstoffen af te voeren en je lichaam te hydrateren. Ontdek de vier stappen voor mooie verleidelijke lippen.

Tip: thee zonder suiker helpt ook om je lichaam te hydrateren, als je het fijner vindt om iets warm te drinken op koudere dagen...

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

nanli

nanli

gemeld

ik werk de ganse dag binnen, in een warme omgeving, met veel papier. Daardoor voelen mijn handen vlug droog aan. Een beetje handcreme smeren, en mijn handen zijn terug zacht.

  • melden
anonymous-

anonymous-

gemeld

Ik rij ook elke dag met de fiets door weer en wind. Ik heb daardoor meer dan een half jaar lang last van droge handen en lippen. Een lippenbalsem zit standaard in mijn handtas en handlotion ligt zowel thuis als op het werk.

  • melden
dirgni

dirgni

gemeld

Met de fiets door weer en wind doet mijn huid schraal en droog aanvoelen, barstjes in mijn lippen , rode vlekken en gesprongen adertjes in mijn gezicht dus mijn toiletkast is goed gevuld met allerhande potjes en tubes

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer