Zorg goed voor je winterhuid

Zorg goed voor je winterhuid

De winterkou is hard voor je huid. Tijdens deze koude wintermaanden voelt het alsof een gewone huidverzorging gewoonweg niet genoeg is. Je huid voelt droog en strak aan, of je krijgt plots rode bultjes. En helaas duurt het nog wel eventjes voordat de zon die grauwe teint weg doet smelten. Wij geven je graag enkele tips voor een goede verzorging tijdens de kou, om jouw huid de winter door te helpen.


Waarom is de winter slecht voor mijn huid?
Wanneer het kwik daalt, wordt je huid droger en komt hij vocht tekort. De grote temperatuurverschillen, tussen de winterse kou buiten en droge verwarmde lucht binnen, betekenen dat de natuurlijke vochtbalans in je huid wordt verstoord en uit balans raakt, met droge en vette plekken als gevolg. Elke huid reageert anders op de winter, maar over het algemeen merken veel vrouwen dat hun huid extra gevoelig, droog en schilferig wordt. Ongeacht het seizoen mag je huid nooit te strak aanvoelen. Als dat het geval is, dan gebruik je niet de juiste producten. Tijdens de winter moet je bijna altijd rijkere crèmes gebruiken voor extra hydratatie.'

Enkele tips voor een gezonde winterhuid:

1. Geef je huid een eigen wintergarderobe
Heb altijd drie of vier verschillende types huidverzorgingsproducten in huis zodat je je verzorging kunt aanpassen naar gelang het seizoen, net zoals je dat met je kleding doet. Vraag, als de winter er aan komt, advies van een huidspecialist om jouw huid voor te bereiden op het komende seizoen. 

2. Gebruik 's winters een reinigende olie
Goed reinigen is de basis van goede huidverzorging, ongeacht het seizoen. In de winter is je huid droger en gebruik je in plaats van je gewoonlijke reiniger best een niet-comedogene reinigende olie die je poriën niet verstopt. De reinigende olie verwijdert vuil en make-up effectief en zorgt dat je huid na het reinigen zacht en glad aanvoelt, zonder vet te zijn.

3. Reinig je huid diep, 's ochtends én 's avonds
Op echt koude dagen kan je een watje, met enkel wat gezichtstoner, gebruiken om 's ochtends je gezicht mee te reinigen. Zo voorkom je dat de natuurlijke lipides van je huid, die het vocht  vasthouden, verwijderd worden. Maar denk eraan dat je ook 's avonds je huid goed moet reinigen voordat je gaat slapen. 

4. Verwijder schilfertjes met enzymen
Voelt je huid droog aan? Dan beletten oude huidcellen dat je huid vocht kan opnemen. Verwijder deze oude huidcellen door twee keer per week een enzymen-peeling te gebruiken. Dit werkt met een chemische reactie waar de enzymes de oude huidcellen 'opeten' zonder de gezonde huid te beschadigen. Mechanische peelings, die kleine korreltjes gebruiken, kun je tijdens de wintermaanden beter niet te vaak gebruiken omdat deze een reeds gevoelige huid verder kunnen irriteren.

5. Nachtwerk voor je huid
Zeker in de winter is het belangrijk om te investeren in een voedende nachtcrème die tijdens je slaap diep in de huid kan intrekken. Gebruik ook regelmatig een vochtinbrengend masker dat je de hele nacht laat zitten. En vergeet natuurlijk niet zonnebrandcrème met SPF te gebruiken als je het geluk hebt deze winter in een zonnig landschap te vertoeven. 

6. Een boost van binnen uit
Je kunt je huid nog meer helpen door ervoor te zorgen dat je voeding extra antioxidanten en voldoende Omega 3, 6, 7 en 9 bevat. Bijvoorbeeld door noten en avocado te eten. Beweging in al zijn vormen zorgt voor een goede bloedsomloop, wat op zijn beurt weer voor een zachte en soepele huid zorgt.

7. Een vitamine C kick
Als je naar een schoonheidssalon gaat, dan is een gelaatsmassage misschien net datgene dat je huid het meeste goed doet tijdens dit seizoen. Als je huid moe en grauw aanvoelt en tekenen van griep en verkoudheid vertoont, dan is vitamine C de perfecte behandeling om je winterhuidje terug een gezonde gloed te geven.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Zorg goed voor je huid in de winter

Zorg goed voor je huid in de winter

Zorg goed voor je huid in de winter

Goede huidverzorging is in de winter heel belangrijk. Haast nog belangrijker dan in de zomer. De koudste maanden van het jaar vragen om extra aandacht voor je huid. Zin in meer toont je wat je kunt doen om jouw huid gezond te houden.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...