De zomertrends in je make-uptasje

De zomertrends in je make-uptasje

Terwijl wij nog onze uiterste best doen om onze wintersnoetjes kunstig weg te moffelen achter een zorgvuldig uitgekozen laag make-up, duikt ZIN IN MEER-experte Sarah nu al in haar zomermake-uptasje boordevol felle kleurtjes, een mix van mat en glans en een vleugje goud.


Dé basis voor elke zomerse look? Puur natuur, weliswaar met de nodige zorg en precisie en uit verschillende potjes aangebracht. Daarbij zijn een goede concealer en een matte foundation de musthave voor een naturel verschijning.
Speel deze zomer met verschillende texturen en je bent helemaal trendy. Probeer eens een mat gepoederd gezicht in combinatie met glanzende lippen en/of ogen. Of omgekeerd: een lichtglanzende huid met matte lippen en/of ogen. Ook mooi: de nudelook met lichtgekleurde lippen zoals we die al een tijdje kennen, krijgt een opvallende wending... Speelt de zon verstoppertje, dan stralen we zélf met een streepje goud of knalkleurtjes als pittig accent.

Stop deze vijf beautytrends de komende zomer in je make-uptasje:


1. Dag in, dag uit
Een perfect matte basis, wat goud op de oogleden, blush op de wangen, gloss op de lippen en je frisse, sunkissed zomerlook is klaar. Draagbaarheidsfactor: altijd en overal.


2. Fel, feller, fluo
Naast de klassieke rode mond (een kleur die dit seizoen moet glanzen) doet een heel scala aan roze en oranje tinten (deze worden dan weer mat aangebracht) je lippen deze zomer knallen. Sla dus een voorraad lipsticks in alle kleuren van de regenboog in om ongegeneerd mee te experimenteren. De absolute durvers voorzien ook de ogen van felle, primaire kleurtjes: zorg voor een goede basis en breng heel veel laagjes mat geel, rood of blauw egaal op de oogleden aan. Een opvallende streep zwarte eyeliner is de final touch.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Omakleurtjes aan de top
Pastelgroen en lichtroze werden uit een lang vervlogen make-uptasje tevoorschijn getoverd en passen net als het bijna ondefinieerbare bloemetjes-op-de-hei-paars perfect bij een poederige Marie-Antoinette-look. Tijd om Kirsten Dunst vanonder het stof te halen en de film Marie Antoinette nog een keertje te bekijken om wat inspiratie op te doen. Deze look is vooral heel erg geschikt voor een lichte huid en voor iedereen bij wie het make-upgewijs ietsje minder mag zijn.


4. High definition wenkbrauwen
Zo worden de boogvormige wenkbrauwen van celebrities genoemd. Deze zomer zijn je wenkbrauwen niet zo zwaar als vorig seizoen toen het een uitgesproken bosje mocht zijn, maar toch wel vol en aanwezig. Ga voor naturel mét een vleugje glamour.


5. Knappe kopjes
De revival van de jaren zeventig in de mode uit zich ook kapselgewijs. Van het betere vlechtwerk in een Bo Derek-look tot de weelderige lokken met middenstreep van Charlie’s Angel Farrah Fawcett. Ook een topper: de zijstreep. Draag je haar in een staart of los opzij geschoven met een platte klassieke speld of een clip voorzien van de nodige toeters en bellen. Als stoere tegenhanger zijn er de korte, punky kopjes, al dan niet met nektapijtje. En dan zijn er nog de dotjes: situeerden deze zich tijdens de winter vooral boven op het hoofd, tijdens de zomer sieren ze ook los en luchtig je hals.

Tot slot: vergis je niet... Deze nonchalante haar- en make-upcreaties nemen meer tijd in beslag dan je zou denken.
Dat wordt dus een uurtje vroeger je bed uit!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina