De zomertrends in je make-uptasje

De zomertrends in je make-uptasje

Terwijl wij nog onze uiterste best doen om onze wintersnoetjes kunstig weg te moffelen achter een zorgvuldig uitgekozen laag make-up, duikt ZIN IN MEER-experte Sarah nu al in haar zomermake-uptasje boordevol felle kleurtjes, een mix van mat en glans en een vleugje goud.


Dé basis voor elke zomerse look? Puur natuur, weliswaar met de nodige zorg en precisie en uit verschillende potjes aangebracht. Daarbij zijn een goede concealer en een matte foundation de musthave voor een naturel verschijning.
Speel deze zomer met verschillende texturen en je bent helemaal trendy. Probeer eens een mat gepoederd gezicht in combinatie met glanzende lippen en/of ogen. Of omgekeerd: een lichtglanzende huid met matte lippen en/of ogen. Ook mooi: de nudelook met lichtgekleurde lippen zoals we die al een tijdje kennen, krijgt een opvallende wending... Speelt de zon verstoppertje, dan stralen we zélf met een streepje goud of knalkleurtjes als pittig accent.

Stop deze vijf beautytrends de komende zomer in je make-uptasje:


1. Dag in, dag uit
Een perfect matte basis, wat goud op de oogleden, blush op de wangen, gloss op de lippen en je frisse, sunkissed zomerlook is klaar. Draagbaarheidsfactor: altijd en overal.


2. Fel, feller, fluo
Naast de klassieke rode mond (een kleur die dit seizoen moet glanzen) doet een heel scala aan roze en oranje tinten (deze worden dan weer mat aangebracht) je lippen deze zomer knallen. Sla dus een voorraad lipsticks in alle kleuren van de regenboog in om ongegeneerd mee te experimenteren. De absolute durvers voorzien ook de ogen van felle, primaire kleurtjes: zorg voor een goede basis en breng heel veel laagjes mat geel, rood of blauw egaal op de oogleden aan. Een opvallende streep zwarte eyeliner is de final touch.


3. Omakleurtjes aan de top
Pastelgroen en lichtroze werden uit een lang vervlogen make-uptasje tevoorschijn getoverd en passen net als het bijna ondefinieerbare bloemetjes-op-de-hei-paars perfect bij een poederige Marie-Antoinette-look. Tijd om Kirsten Dunst vanonder het stof te halen en de film Marie Antoinette nog een keertje te bekijken om wat inspiratie op te doen. Deze look is vooral heel erg geschikt voor een lichte huid en voor iedereen bij wie het make-upgewijs ietsje minder mag zijn.


4. High definition wenkbrauwen
Zo worden de boogvormige wenkbrauwen van celebrities genoemd. Deze zomer zijn je wenkbrauwen niet zo zwaar als vorig seizoen toen het een uitgesproken bosje mocht zijn, maar toch wel vol en aanwezig. Ga voor naturel mét een vleugje glamour.


5. Knappe kopjes
De revival van de jaren zeventig in de mode uit zich ook kapselgewijs. Van het betere vlechtwerk in een Bo Derek-look tot de weelderige lokken met middenstreep van Charlie’s Angel Farrah Fawcett. Ook een topper: de zijstreep. Draag je haar in een staart of los opzij geschoven met een platte klassieke speld of een clip voorzien van de nodige toeters en bellen. Als stoere tegenhanger zijn er de korte, punky kopjes, al dan niet met nektapijtje. En dan zijn er nog de dotjes: situeerden deze zich tijdens de winter vooral boven op het hoofd, tijdens de zomer sieren ze ook los en luchtig je hals.

Tot slot: vergis je niet... Deze nonchalante haar- en make-upcreaties nemen meer tijd in beslag dan je zou denken.
Dat wordt dus een uurtje vroeger je bed uit!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Watch me, kiss me...

Watch me, kiss me...

Watch me, kiss me...

Lipgloss heeft geen geheimen meer voor jou als je dit artikel gelezen hebt. Maak er meteen werk van en zet nog vanavond een stapje in de wereld met lippen om te zoenen

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow