Forever summer voor je make-up

Forever summer voor je make-up

Je mooie zomerse glow zo lang mogelijk behouden? Dankzij deze deskundige make-uptips blijft het niet bij wensen alleen. Voor de perfecte beautystart van een nieuw seizoen. Zo blijf je ook tijdens de herfst stralen!


1. Doe een make-over van je make-up
Bepaalde make-uptexturen en -kleuren die het tijdens de zomer goed deden, vragen nu wat aanpassing.
Zo maak je de overgang:

  • Wil je je gezicht wat meer kleur geven, maar merk je dat het kleurcontrast tussen je foundation en je huid te groot wordt en dat de contouren zich echt aftekenen? Dan is het tijd om over te schakelen op blush.
  • Lichte lipgloss mag nu plaats ruimen voor een meer voedende lippenbalsem of een extra hydraterende lipstick.
  • Dit seizoen zijn BB’s en CC’s je beste vriend, omdat ze zich aanpassen aan je teint wanneer je zomerkleurtje verdwijnt.
  • Warme bronskleuren zijn nu ideaal: ze flatteren het laatste beetje bruin en warmen je teint op. Wil je graag meer kleur, hou het dan bij één fel accent, bijvoorbeeld een gekleurde eyeliner (dé trend van dit najaar).

2. Ga voor glow
Tijdens de zomer lijkt je huid haast vanzelf te stralen. Er is meer licht dat door je huid wordt weerkaatst en dat je die mooie glow bezorgt. Als het zonlicht minder wordt, kun je zelf voor meer licht in je look zorgen door een heldere basis onder je make-up te gebruiken. Kleine pigmentdeeltjes erin weerkaatsen elk straaltje licht en dat fleurt je teint helemaal op. Gebruik je luminizer niet over je hele gezicht, maar op de plekjes die van nature het meeste licht vangen: de hoeken van je ogen, net onder je wenkbrauwen, op je jukbeenderen en op de brug van je neus.

3. Extra hulp is welkom
Een primer is een basislaagje dat je na je dagcrème en onder je make-up gebruikt. Het verzacht imperfecties, vult rimpels op en geeft je ook een egalere basis waarop je je make-up kunt aanbrengen. Gebruik je een BB of een CC, dan heb je geen primer nodig. Die zit namelijk al ‘ingebouwd’.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Weg met vlekjes
Het leken eerst charmante zomersproetjes. Maar als je zomerteint begint te vervagen, zie je dat het eigenlijk om pigmentvlekjes gaat – een teken dat je huid met de jaren veroudert door de zon. Pigmentvlekjes op je gezicht, decolleté of handen verraden je leeftijd dus net zo goed als rimpels. Altijd smeren met een zonnefactor als je in de zon gaat, helpt om ze te voorkomen. Maar wat doe je eens ze er zijn? Je kunt ze laten weglaseren, maar met een aangepaste anti-aging verzorging kun je ze geleidelijk laten vervagen. Slim camoufleren kan ook met een moisturizer met een laaggedoseerde zelfbruiner in. Later tijdens de herfst kun je ze camoufleren met een lichte concealer onder je foundation.

5. Smile
Om intensere kleuren in je make-up te laten flatteren, heb je contrast nodig. Tijdens de zomer zorgt je bruine huid daarvoor. Wil je toch graag fellere lipstick blijven dragen? Vervang je gewone tandpasta dan door eentje die je tanden witter maakt: zo bekom je contrast en staan die fellere trendkleuren je perfect.

Lees zeker ook:
Forever summer voor je gezicht
Forever summer voor je haar

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer