Grote schoonmaak in de badkamer

Grote schoonmaak in de badkamer

De lente is in aantocht en dan krijgen we vaak zin om te poetsen en op te ruimen. En elk voorjaar blijkt weer hoeveel spullen we dan tegenkomen die overbodig zijn. Ook in de badkamer vinden we producten die hun beste tijd gehad hebben. Heb je een halfuurtje tijd? Perfect! Haal je make-uptasjes en beautycase tevoorschijn en keer je laden met schoonheidsproducten om. We gaan aan de slag.


Kijk eerst naar de etiketten en gooi alles weg dat al te lang open is. Heeft je nachtcrème € 100 gekost, maar is de pot al twee jaar open en staat er een houdbaarheidsperiode van 10 maanden op het etiket? Dat is dan brute pech. Maar denk aan de bacteriën die er zich in hebben vermenigvuldigd en gooi de crème zonder verpinken in de vuilnisbak.

Als er geen houdbaarheidsperiode op het etiket staat, ga dan af op hoe het product eruitziet. Gooi alles weg wat er niet fris uitziet: een uitgedroogde lippenstift, oogschaduw met barstjes, bodymilk met een verdacht geurtje...

Wat in ieder geval zonder aarzelen de vuilbak in moet:

  • poeder, oogschaduw en blush van meer dan anderhalf jaar;
  • lippenstift, potloden en eyeliners van meer dan een jaar;
  • dagcrème, nachtcrème en serum van meer dan 10 maanden;
  • mascara, fond de teint en make-upremover van meer dan een halfjaar.

Als je dat klusje hebt geklaard, kun je je make-uptasjes en kwastjes goed schoonmaken. Bewaar je schoonheidsproducten voortaan op een droge, koele plek, beschermd tegen licht.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

En nu je zo veel ruimte hebt gewonnen, krijg je vast zin om nieuwe producten te kopen. Voordat je aan het shoppen gaat, is het goed om hieraan te denken:

  • Crème in een tube is altijd hygiënischer dan in een potje en kan doorgaans langer bewaard blijven.
  • We vergeten vaak op welke datum we een product voor het eerst openmaken. Plak een etiketje met de datum op je fond de teint, als je deze voor de eerste keer gebruikt.
  • Het is zonde om een grote verpakking te kopen als je uiteindelijk de helft moet weggooien. Je kunt misschien denken dat een flacon van 100 ml voordeliger is dan eentje van 50 ml, maar dat is niet altijd zo!

Ik ga nu trouwens naar New York, om te kijken wat daar de nieuwste beautytrends zijn. Het is zwaar werk, maar iemand moet het doen ...

Sarah

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Ik zou graag de kortingsbonnen thuis ontvangen

  • melden

Cleanmama

gemeld

Dit staat alvast voor morgen op mijn lijstje van de lenteschoonmazk race

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina