Grote schoonmaak in je beautycase

Grote schoonmaak in je beautycase

Je huis is eens in de zoveel tijd toe aan een flinke schoonmaakbeurt, maar je beautycase ook. Bacteriën zijn namelijk dol op cosmetica. Als je make-up te lang bewaart, vermindert de werking ervan en vergroot je bovendien de kans op allergische reacties. Kortom, tijd om een paar zaken weg te gooien!


beautycase

Tip 1: Crèmes en foundations
Vloeibare cosmetica als crème en foundation zijn redelijk lang houdbaar. Op de meeste verpakkingen vind je een symbooltje (een potje met een open deksel) en bijvoorbeeld 12 M. Dat geeft aan dat je het product na opening 12 maanden kan gebruiken. Over het algemeen geldt dat je na ongeveer anderhalf jaar crèmes en foundation echt moet vervangen. Klontert je crème, dan gooi je die best meteen de prullenbak in. En nog een gouden regel: gooi het product direct weg als het vreemd ruikt.

Tip 2: Mascara
Wist je dat je mascara eigenlijk maar maximaal drie maanden kan gebruiken? Gebruik je mascara te lang, dan wordt de kans op een oogontsteking groter. De bacteriën verzamelen zich namelijk graag in het borsteltje. Mascara's houden ook absoluut niet van lucht, dus beweeg het kwastje daarom zo weinig mogelijk op en neer. De slimste manier is om het kwastje er met een draaiende beweging uit te halen.

Tip 3: Lipstick en lipgloss
Als je er voorzichtig mee omspringt, kan je lippenstift ongeveer twee jaar bewaren. Je kan de houdbaarheidsdatum zelfs verlengen door lippenstift met warm weer in de koelkast te bewaren. Dit geldt niet voor lipgloss. Die gooi je best na een jaar weg. Het kwastje is namelijk een favoriete broeiplek voor bacteriën. Ben jij zo iemand die een hele verzameling lipsticks heeft omdat ze – als je heel eerlijk bent – net niet je kleur zijn? Check dan www.colourcollections.nl, vind je colourmatch en koop nooit meer de verkeerde kleur.

beautycase

Tip 4: Oogschaduw en poeders
De houdbaarheidsdatum van make-up in poedervorm varieert van één tot twee jaar. Je kan aan het product zien en ruiken of het bruikbaar is of niet. Ook de kleur gaat na een tijdje veranderen. Bestudeer het dus even goed als je het na een tijdje weer gaat gebruiken.

Tip 5: Nagellak
Ongeopend is je nagellak ruim drie jaar goed, maar dan moet je het wel op een koele en donkere plek bewaren. Heb je de nagellak al eens gebruikt, dan is hij maximaal een jaar houdbaar. Ook dat zie je snel genoeg, de nagellak wordt dik en begint steeds meer uit te drogen.

Tip 6: Kwasten
Hiervoor bestaat eigenlijk geen houdbaarheidsdatum, maar het is wel belangrijk om ze eens in de zoveel tijd schoon te maken. Spoel ze dan om in een warm sopje met een klein beetje shampoo en laat ze drogen.

beautycase

Tip 7: Nog een paar belangrijke tips
1.Gebruik zo weinig mogelijk je vingers, zo geef je bacteriën geen kans.
2.Leen je make-up nooit uit aan vriendinnen.
3.Bewaar make-up op een koele plaats.
4.Plak stickertjes op je make-up met datum waarop je het geopend hebt. Bij twijfel over de houdbaarheidsdatum, is het natuurlijk aangeraden (en leuk) iets nieuws te kopen!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Grote schoonmaak in de badkamer

Grote schoonmaak in de badkamer

Grote schoonmaak in de badkamer

De lente is in aantocht en dan krijgen we vaak zin om te poetsen en op te ruimen. En elk voorjaar blijkt weer hoeveel spullen we dan tegenkomen die overbodig zijn. Ook in de badkamer vinden we producten die hun beste tijd gehad hebben. Heb je een halfuurtje tijd? Perfect! Haal je make-uptasjes en beautycase tevoorschijn en keer je laden met schoonheidsproducten om. We gaan aan de slag.

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
15 Tips die het verschil maken

15 Tips die het verschil maken

15 Tips die het verschil maken

Resultaat gegarandeerd! Met slechts enkele kleine veranderingen kan je je haar, je huid, je nagels en je lichaam mooier maken.

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow