Hoe breng je make-up aan in de zomer?

Hoe breng je make-up aan in de zomer?

Zin in het perfect houden van je make-up, ook wanneer de temperaturen oplopen? Dit zijn enkele tips om je make-up in de zomer perfect aan te brengen.


In de zomer stijgen de temperaturen en de luchtvochtigheidsgraad… en het risico dat je make-up zal uitlopen! Toen je de deur uitging was je perfect opgemaakt, maar tegen de tijd dat je op je bestemming aankomt is je fond de teint al verdwenen, je T-zone overduidelijk gaan glimmen en je mascara uitgelopen… Met deze tips voor een zomerse permanente make-up kun je het ergste voorkomen!

Welke cosmetica gebruik je?

Voor je leert hoe je make-up aanbrengt in de zomer is het van groot belang goede producten te gebruiken die aangepast zijn aan het seizoen. Gebruik waterproof make-up: een goede primer, eyeliner en mascara. Een aangepaste fond de teint kiezen is essentieel: hij moet goed door je huid worden opgenomen. Oogschaduw en blush in de vorm van een gel of crème blijven over het algemeen ook langer zitten.

Een tip om je make-up te fixeren? Zodra je je hebt opgemaakt werk je het geheel af met een vleugje los poeder. Je kunt ook een lotion of een zachte reiniger gebruiken nadat je je gezicht hebt gewassen, om je huid te verzachten en voor te bereiden op het aanbrengen van make-up.

Bestel je gratis doseersysteem

Bestel je gratis doseersysteem

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Staaltje geselecteerd
Kies dit staaltje niet
Staaltje al besteld

Welke foundation voor de zomer?

Het geheim van een geslaagde make-up voor de zomer: lichte texturen, aangebracht in dunne laagjes voor permanente make-up. Breng een kleine hoeveelheid primer egaal aan op je gezicht, zonder de kleinere zones zoals je neusvleugels te vergeten. Let er ook op niet te veel fond de teint te gebruiken: smeer hem voorzichtig maar goed uit met een sponsje. Geef je make-up tot slot nog een lichte satijnglans met een beetje los poeder om je foundation mooi af te werken – zo zal je make-up de hele dag meegaan!

Wat als je - ondanks alle voorzorgen - bij het aanbrengen van je fond de teint een vlekje hebt gemaakt op je mooie bloes voor speciale avondjes? In dat geval kun je rekenen op Ariel om je bloes weer totaal vlekkeloos te maken!

Hoe maak je je ogen op in de zomer?

Begin nu aan het opmaken van je ogen! Breng de oogschaduw aan met je vinger: zo is hij makkelijker aan te brengen en zal hij langer blijven zitten. Het lijntje eyeliner kun je met je vinger wat uitvegen voor een waziger en zachter resultaat. Als je je wenkbrauwen wilt aanzetten, geef je de voorkeur aan een vloeibare textuur: teken de gewenste lijn en fixeer daarna met wat poeder om te voorkomen dat de make-up gaat uitlopen van het zweet of de vochtigheid in de atmosfeer.

En jij, heb jij ook tips om je make-up optimaal te houden bij warm weer?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer