Hoe je je nagels echt perfect verzorgt

Hoe je je nagels echt perfect verzorgt

Stap-voor-stap nagelverzorging


1. Kies: Aan kleuren geen gebrek als het op gelakte nagels aankomt. Of je nu voor mat of glans gaat, kies een kleur die bij je make-up en je outfit past. 

2. Vijl: Donkere kleuren nagellak werken het beste op korte nagels.

3. Voed: Duw je nagelriemen terug met een bokkenpootje en verzorg ze goed met een nagelriemolie of balsem. Slordige nagels en velletjes horen niet bij pas gelakte nagels. Als je het gevoel van een rijke crème op je handen (of voeten) onprettig vindt, breng deze dan aan voor je ’s avonds gaat slapen. Gebruik overdag een lichtere formule.

4. Bescherm: Gebruik een goede handcrème, zeker tijdens de wintermaanden, want handen worden al snel droog en ruw. Gebruik altijd een crème met SPF of het nu zomer of winter is. 

5. Effen: Gebruik een ridge filler of nagelbuff om je nagels een gladde, gepolijste ondergrond te geven. Zowel metallic als matte nagellak komt het beste tot zijn recht als de nagel mooi glad is. Let wel op dat je niet te veel polijst want flinterdunne, breekbare nagels zijn geen succes. 

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

6. Lak: Gebruik altijd een base coat, twee laagjes kleur en een top coat. 

Bespaar!
Ieder seizoen brengt spannende, nieuwe kleuren dus geef niet teveel geld aan uit aan dure merken. Experimenteer met nieuwe kleurtjes en als je een mooie kleur hebt gevonden waar je echt gek op bent en veelvuldig zal dragen, investeer dan in een betere kwaliteit.

Snel!
In plaats van afgebladderde lak volledig te verwijderen kan je er simpelweg een donkerder kleurtje overheen lakken. De beschadigingen vallen niet meer op en het enkele laagje lak droogt snel. 

Handige tips

  1. Textuur, textuur, textuur! Kies je favoriete kleurtje en speel met texturen of het nu suède, mat of metallic is.
  2. Als je geen tijd hebt voor handcrème dan volstaat een druppeltje nagelriemolie voor een snelle fix van niet-zo-heel-perfecte nagels en nagelriemen.
  3. Boen je nagels met zeep en warm water voordat je ze lakt. De lak bladdert minder snel af als de nagel volledig olie vrij is. 
  4. Breng om de 4-5 dagen een nieuwe top coat aan; zo blijven je nagels langer mooi.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer