Makkelijke make-up – van kantoor tot feestje!

Makkelijke make-up – van kantoor tot feestje!

Als je niet vaak make-up gebruikt dan zijn al die borsteltjes en kleuren behoorlijk overweldigend. Hier tonen we je hoe je een goede basis voor overdag creëert en hoe je hem snel en gemakkelijk omtovert tot een feestelijke look voor een after-work party.


Stap 1: bereid je huid voor
Je huid moet proper en fris zijn voordat je je make-up aanbrengt. Gebruik een vochtinbrengende dagcrème, balsem je lippen en borstel je wenkbrauwen.

Stap 2: je gelaat
1. Gebruik foundation: zoals de naam al zegt is dit de fundering van je look. Breng het niet te dik aan, want een frisse teint betekent geen dikke lagen make-up. Werk van het midden van je gezicht naar buiten toe. Tip: test de foundation eerst eventjes om zeker te zijn dat je de juiste, natuurlijke kleur hebt en gebruik een make-up sponsje voor een professionele finish.

2. Camoufleer: Gebruik een zacht borsteltje of sponsje om concealer rond je ogen aan te brengen. Met ditzelfde borsteltje kun je de foundation rond je oren en haarlijn goed laten uitvloeien.

3. Poeder: Poeder niet je hele gezicht, enkel waar het nodig is zoals op je T-zone (voorhoofd, neus en kin).

4. Geef vorm aan je gezicht: Foundation en concealer geven je al snel een te egaal en onnatuurlijk ‘plat’ gezicht. Gebruik daarom blush of bronzer om je gezicht vorm te geven. Zuig je wangen in en breng de bronzer aan in een opgaande beweging over je wangen. Gebruik ook een beetje bronzer langs de haarlijn en jukbeenderen.

Stap 3: je ogen
1. Gebruik een glanzende oogschaduwcrème om je ogen te accentueren. Je kunt hiervan ook een klein beetje onder je ogen aanbrengen voor een extra schittering! Oogschaduwcrème is een goede basis waarop poeder goed blijft zitten.

2. Gebruik oogschaduw voor een warme look. Koraalkleur, oranje en perzik passen bij iedere kleur ogen. Werk omhoog vanaf de wimperrand tot de vouw van je ooglid. Ook hiervan kan je prima een beetje onder het oog aanbrengen.

3. Zet je ogen in de kijker. Eyeliner breng je best niet aan in één rechte lijn, maar stippel je langs de wimperlijn (je gaat het zo meteen toch blenden). Begin boven vanuit je ooghoek en werk naar buiten toe. Onder je oog begin je pas in het midden van je oog, anders lijken je ogen kleiner.

4. Gebruik bruine oogschaduw alleen in de buitenste hoeken van je ogen. Met een grote borstel meng je het gemakkelijk met andere kleuren oogschaduw, zodat je geen aparte kleurvlakken en lijnen ziet.

5. Smokey eyes! Laat de eyeliner mooi overvloeien in zwarte oogschaduw. Zwarte oogschaduw met een matte finish is niet zo hard als een liquid eyeliner en is de perfecte manier om je ogen extra power te geven. Gebruik een kwastje met een schuine hoek en schud het teveel aan poeder er eerst af.

6. Gebruik mascara. Altijd. Het liefst een mascara die lengte creëert en definieert. Op je bovenste wimpers mag je meerdere laagjes opbrengen. Op je onderste wimpers gebruik je mascara subtieler.

Makkelijke make-up

Stap 4: Wangen en lippen
1. Met koraal of perzikkleurige blush zorg je voor een tropische vakantielook. Glimlach en breng de blush aan met een grote kwast in een uitwaartse en opwaartse beweging van de appels van je wangen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

2. Werk af met lipgloss. Lipgloss is perfect voor overdag. Een zachte glans in een natuurlijke kleur, zoals koraal, staat altijd. Voor meer uitgesproken lippen gebruik je een lippotlood voordat je de gloss aanbrengt. Maar let wel op dat het geheel mooi in elkaar overloopt: lippen en wangen gaan hand-in-hand en de kleuren moeten overeenstemmen.

Makkelijke make-up

Een beetje extra voor ‘s avonds
Met slechts een paar extra stappen tover je je make-up van overdag om tot een feestelijke look voor 's avonds.

Stap 1 Gebruik een bruine eyeliner en kleur het ooglid (ga niet hoger dan de vouw in je ooglid).

Stap 2 Breng een donkere oogschaduw aan over de eyeliner.

Stap 3 Frame je ogen met zwarte eyeliner. Gebruik zwarte oogschaduw en een klein borsteltje om de eyeliner goed te blenden.

Stap 4 Kleur je wenkbrauwen met bruine oogschaduw en een borsteltje met een schuine hoek.

Stap 5 Breng nog een laagje mascara en blush aan.

Stap 6 Gebruik een lippotlood en een donkerdere lipgloss om je lippen te benadrukken.

Stap 7 Camoufleer waar nodig met een goede concealer, zeker rond de ogen en neus. Gebruik enkel poeder als nodig.

Tips
Gebruik verschillende kleuren camouflage. Gebruik een concealer die twee tinten lichter dan je huid is voor je T-zone, zo geef je je gezicht meer nadruk en karakter.

Voor perfecte smokey eyes gebruik je zwarte eyeliner op de binnenrand van je onderste oogleden. Gebruik een klein borsteltje met schuine kant om hierover voorzichtig zwarte oogschaduw aan te brengen. Zo loopt je eyeliner niet uit.

De verkeerde formule foundation is ook vaak een probleem. Als je een droge huid hebt dan zou je beter wegblijven van een poederfoundation en als je een vettere huid hebt dan gebruik je beter geen vloeibare foundations.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina