Tips en trucs voor verleidelijke ogen

Tips en trucs voor verleidelijke ogen

Ogen vertellen je alles.Of je nu gezegend bent met blauwe, groene of bruine kijkers, wees er lief voor en speel ze uit als blikvanger. Met deze how to creëer je in een-twee-drie de wimpers van Bambi en de oogopslag van Mila Kunis.


STAP 01 reinig en hydrateer je huid
Zachte en zorgvuldige verzorging wordt beloond met een mooie, gezonde look. Je oogcontouren zijn extra gevoelig. Kies specifieke reiniging en verzorging, afgestemd op jouw behoeftes. De juiste crème verzacht rimpeltjes en laat wallen en donkere kringen verdwijnen.
TIP: Masseer de verzorging zachtjes in. Start bij je neus en werk naar buiten toe. Draineer daarna door zachtjes met je vingertoppen te kloppen.

STAP 02 fond de teint
Gebruik je fond de teint? Breng die eerst aan en dan pas je camouflage voor wallen of donkere kringen. Bij een kwalitatieve foundation is dat meestal overbodig. Toch behoefte aan? Dan kan het ook als finishing touch na je oogschaduw, zo verwijder je meteen verdwaald kleurpoeder.

STAP 03 goede basis voor je make-up
Breng met een oorstaafje primer aan op je oogleden en de boog onder je wenkbrauwen. Deze basis zorgt ervoor dat je make-up makkelijker aan te brengen is en langer houdt.

STAP 04 kader je ogen in
Trek een lijntje boven je bovenste wimpers met een oogpotlood, eyelinerstift of – als je een hele vaste hand hebt – een penseeltje. Doe dat van het hoekje of het midden van je ooglid naar buiten toe. Bij de onderste wimpers onderlijn je enkel het hoekje aan je neus.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

STAP 05 kies voor naturel of opvallend
Gebruik voor een natuurlijk effect een beetje oogschaduw vlak bij je bovenste wimpers. Laat de kleur samen met je eyeliner vervagen naar de buitenkant toe. Mag het wat meer zijn? Kies dan voor smokey eyes. Breng een lichte kleur oogschaduw aan op je oogleden en het hele vlak onder je wenkbrauwen. Op je oogleden volgt een tweede laag in een donkerder tint. Gevolgd door de donkerste tint, enkel in de vouw van je ooglid en in het buitenste hoekje. Werk de drie tinten met een borsteltje of je vinger aan elkaar tot een mooie dégradé.

STAP 06 show je wenkbrauwen
Borstel je wenkbrauwen en accentueer ze met een potlood of poeder en penseel. Kies een kleur die zo dicht mogelijk bij die van je haarkleur ligt.
TIP: Ontsierende haartjes epileren kan irritaties veroorzaken. Doe het dus best de avond voordien. En hou je een beetje in, want volle wenkbrauwen zijn de trend.

STAP 07 magic mascara
Mascara is de kroon op je werk. Korte of rechte wimpers krijgen meer schwung als je eerst een wimpertang gebruikt.
Resultaat: superveel volume zonder samenklitten. Ook als je straks nog snel een extra laagje aanbrengt.
TIP: Kap met de gewoonte om het borsteltje van je mascara talloze keren op en neer te bewegen in het buisje. Het product wordt er niet beter van. Integendeel: je pompt er lucht in waardoor het uitdroogt.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

natje77

natje77

gemeld

als je vermoeiend ogen hebt een wit lijntje boven en onder het oog en je lijkt al veel wakkerder

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer