Verleidelijke Wimpers

Verleidelijke Wimpers

Vibrerende borsteltjes, groeiverbeteraars, extreme verlengers en verdikkers? De nieuwste mascara’s zullen je ogen zeker openen…. Mascara is een miljardenindustrie, we zijn geobsedeerd door alles wat belooft onze wimpers voller, langer en donkerder te maken. Want grote reeënogen zijn een teken van jeugd en schoonheid. Bijna honderd jaar na de uitvinding van mascara zijn er verschillende formules op de markt die je de wimpers van je dromen beloven.


Zes vragen over MASCARA
1. Waarom vervang je best je mascara om de drie maanden?
We hebben allemaal miljoenen microscopische mijten die op onze wimpers leven. Deze komen in je mascara terecht zodra je het borsteltje gebruikt. Je mascara te lang bijhouden kan voor ooginfecties zorgen. Ook begint het product zelf af te breken en uit te drogen na een maand of drie.

2. Kan je mascara gebruiken als je heel gevoelige ogen heb?
Ja, maar vermijd formules met vezels die voor dikkere wimpers zorgen. Crème of gelformules zijn een beter alternatief, en breng ook één enkel laagje aan zodat je geen opbouw van oude laagjes krijgt.

3. Hoe kan je mascara effectief verwijderen?
Knip een wattenschijfje doormidden en doordrenk met oogmake-upverwijderaar. Plaats een half schijfje onder je onderste wimpers. Sluit je oog en met de andere helft van het schijfje wrijf je voorzichtig van de aanzet van je wimpers naar beneden tot alle mascara weg is.

4. Hoe voorkom je dat je mascara uitloopt?
Uitlopen gebeurt door de natuurlijke oliën van je huid. Ga dit tegen door een klein beetje doorzichtig poeder onder je onderste wimpers aan te brengen. Een andere optie is waterproof mascara gebruiken.

5. Wie hoort bruine mascara te gebruiken?
Vrouwen met erg lichtblond of rood haar kunnen voor bruine mascara kiezen als zwart een te sterk contrast geeft.

6. Hoe draag je gekleurde mascara zonder er als een kermisattractie uit te zien?  
Hou het subtiel: gebruik een kleur die dicht bij de kleur van je oogschaduw ligt.

Vier mythes van MASCARA
Mythe 1: Je hoort nooit mascara op je onderste wimpers te gebruiken.
Waarheid: Door je onderste wimpers een laagje mascara te geven krijg je een look die veel meer afgewerkt is, zeker als je niet graag oogpotlood op je oogleden gebruikt.  

Mythe 2: Je hoort het borsteltje in en uit de tube te pompen zodat je de juiste hoeveelheid product krijgt.
Waarheid: Nooit doen. Door het pompen duw je lucht in je mascara waardoor het nog sneller uitdroogt. Simpelweg draaien en trekken bij het openen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Mythe 3: Van waterproof mascara worden je wimpers droog en breekbaar.
Waarheid: De meeste waterproof formules bevatten verzorgende ingrediënten. Gebruik altijd een oogmake-upremover op oliebasis om je wimpers zacht maar diep te reinigen.

Mythe 4: Wimperkrultangen beschadigen je wimpers waardoor ze uitvallen.
Waarheid: Zorg ervoor dat je een wimperkruller hebt met een rubberen randje zodat wimpers niet breken.

MASCARA – een korte geschiedenis
3400-30VC - Egyptenaren, zowel mannen en vrouwen, gebruiken been en ivoor als mascara applicator en blenden kohl met krokodillenuitwerpselen, water en honing om hun wimpers op te maken. Ze geloven dat dit ritueel boze geesten af zal weren.

1830 - Victoriaanse vrouwen mengen as en vlierbessen om mascara-achtige formules te verkrijgen die de kleur en het volume van hun wimpers versterkt (deze producten kwamen nooit op de markt omdat dames deze zelf in hun kleedkamers maakten).

1872 - Petroleumgelei (Vaseline) wordt gepatenteerd en het belangrijkste ingrediënt van mascara is geboren.

1913 - TL Williams, chemicus, creëert de eerste moderne mascara voor zijn zus Maybel, door stof van kolen en petroleumgelei te mengen. Het succes van dit product doet hem Maybelline oprichten (een samensmelting van de naam van zijn zus en Vaseline).

1957 - Mascara wordt in een blikje verkocht: het is was met pigment. Vrouwen maken een borsteltje nat, strijken ermee door de was en brengen op hun wimpers aan.

1957 - De allereerste mascara in de moderne tube met borsteltje ziet het daglicht.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Je ogen opmaken
Je ogen opmaken
8

Je ogen opmaken

You have already participated to this slideshow