Waarom je elke avond je make-up moet verwijderen

Waarom je elke avond je make-up moet verwijderen

Ook wel eens na een lange dag in bed gevallen zonder je make-up er af te halen? Foei! Voordat je het weet doe je jouw huid langetermijnschade aan. Met deze tips beter je niet enkel je leven, je kunt zelfs de klok een stukje terugdraaien…


Make-up is een essentieel onderdeel van het vrouwelijke imago. Het kan je sterkste punten accentueren, gebruikt worden om eindeloos veel stijlvolle looks te creëren en je zelfvertrouwen een boost geven. Maar soms vergeten we een van de belangrijkste dingen van make-up dragen: het weer verwijderen. Na een lange werkdag of een avondje stappen durven we nogal eens gewoon in bed te vallen zonder de tijd te nemen om ons gezicht te reinigen.  

Maar toch is het belangrijk om je make-up voor het slapengaan te verwijderen. Want make-up verstikt de huid en moet dus verwijderd worden zodat de huid ’s nachts kan herstellen. Gebruik deze nuttige en tijdsbesparende tips zodat je gezicht er altijd stralend uitziet.

Langetermijnschade
Als je eigenlijk nooit je make-up verwijdert, kan dit langetermijnschade opleveren en zelfs vervroegd verouderen: make-up vult de poriën en wordt door de huid geabsorbeerd. Als je met make-up op gaat slapen kan je wakker worden met huidirritaties of puistjes. Het lijkt wel alsof er altijd eentje op je neus zit! Het is extra belangrijk om mascara en eyeliner te verwijderen want deze producten kunnen oogontstekingen veroorzaken.

Wonderremover
Kies een make-up remover die aangepast is aan je huidtype. En voor die keren dat je echt te moe of lui bent om je gezicht goed te reinigen, dan kan je make-updoekjes gebruiken.

Reinigen
Nadat je je make-up hebt verwijderd volg je je gewoonlijke verzorgingsroutine met een hydraterende dag- of nachtcrème.

Drastische maatregelen
Stel dat je gisterenavond je make-up niet hebt verwijderd, wat kan je vandaag doen om de mogelijk schade te beperken? Een eerste-hulp-plan:  
• Gebruik een goede reiniger om make-up te verwijderen en de huid voor te bereiden voor exfoliatie.  
• Exfolieer op een natuurlijke manier met een mengsel van 1 eetlepel bruine suiker en een eetlepel natuurhoning. Wrijf in cirkelvormige bewegingen in je huid om poriën te bevrijden van verstoppingen en make-up. Het is aangeraden om dit één keer per week te doen. Het geeft je een stralend en fris gezicht door de gebooste circulatie.
• Als je de tijd hebt laat je de suiker 15 minuten zitten als masker.
• Spoel af en reinig je gezicht.

Niet doen!
Het is erg genoeg om met je make-up op te gaan slapen. Maar het is nog erger er nog een dag mee te blijven rondlopen. Jonge vrouwen maken zich hier het meest schuldig aan. Ze slapen er mee, werken het ’s ochtends een beetje bij en lopen de deur uit.

De huid is je grootste orgaan. Je verfrist je lichaam tijdens het slapen en eigenlijk zou je hetzelfde moeten doen met je huid.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Filipa

gemeld

Ik slaag er toch niet altijd in om mijn make up te verwijderen 's avonds, soms laat ik het gewoon staan.. Jammer maar te lui soms

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer