Fabeltjes over cosmetica: 15 trucs en beste schoonheidstips


Beauty
10/05/2021
Zin om te weten welke cosmetica voor jou het meest geschikt is? Ontdek de allerbeste tips voor sexy make-up met een glamour look.

Je hoort zo veel dingen over cosmetica dat je niet meer weet wat je moet kiezen... Dit zijn de 15 beste trucs en schoonheidstips.

Fabeltje nr. 1: ik sta niet met rode lippenstift

Natuurlijk wel! Als het de eerste keer is dat je lippenstift aanbrengt, kies dan eerder een gekleurde lippenbalsem dan een matte lippenstift; de transparante structuur maakt hem makkelijker te dragen. Als je huid eerder een gele tint heeft, kies dan voor warm rood of een oranjetint, en als je gezichtshuid eerder rozig van kleur is, kies dan een kilrode of naar paars neigende lippenstift.

Fabeltje nr. 2: niets gaat boven natuurlijke producten

Natuurlijke producten of synthetische ingrediënten, die keuze moet je zelf maken! Er is immers geen enkele wetenschappelijke studie over gemaakt. Een ingrediënt mag dan wel van een plant of boom afkomstig zijn, voor het in het potje of de tube komt kan het allerlei chemische transformaties hebben ondergaan.

Fabeltje nr. 3: tandpasta helpt tegen puistjes

Deze mythe gaat terug tot de tijd waarin tandpasta's nog zink bevatten, een bestanddeel dat wordt aanbevolen voor de behandeling van huidproblemen. Maar zink wordt tegenwoordig vervangen door doeltreffender bestanddelen, zoals fluor of antibacteriële ingrediënten die daarentegen riskeren het probleem met de puistjes nog erger te maken.

Fabeltje nr. 4: fond de teint geeft puistjes

Integendeel, een foundation met ingrediënten die helpen om de talgproductie onder controle te houden kan het ontstaan van puistjes juist voorkomen. Belangrijk is dat je de huid van je gezicht aan het eind van de dag zorgvuldig reinigt om de fond de teint en onzuiverheden te verwijderen.

Fabeltje nr. 5: ik bruin maar één keer per jaar, in de vakantie, mijn huid heeft dus niet onder de zon te lijden

Als je je huid zonder bescherming aan de zon blootstelt om er zeker van te zijn dat je gebruind van de vakantie terugkomt, ga je je huid ruïneren! Elke zonnebrand is nefast voor de huid, maar één jaarlijkse buitensporige blootstelling aan de zon zal enorme schade aanbrengen.

Fabeltje nr. 6: ik weet niet welke haarkleur mij staat

Een haarkleur staat je wanneer ze je ogen goed tot hun recht laat komen.

Fabeltje nr. 7: schminken vergt veel tijd

Je baas wil op de laatste minuut dat je een presentatie voor de klanten doet en je hebt geen tijd om je op te maken? Licht je teint gewoon op met wat poeder, doe lippenstift op (geen gloss), smeer met je vingertoppen wat concealer onder je ogen uit om de uitloop van mascara te verdoezelen en daarna alleen nog een vleugje parfum. Klaar ben je!

Fabeltje nr. 8: in mijn wimpers is geen krul te krijgen

Krul je wimpers met een wimperkrultang en breng daarna een waterproof mascara aan (eerder dan een klassieke mascara). Zo zullen je wimpers langer mooi gekruld blijven.

Fabeltje nr. 9: manicure, wat een tijdverlies!

Geef je nagels in één klap verfrissing door er wat nagelolie op aan te brengen. Die zal de huidvelletjes snel laten verdwijnen en broze glansloze nagels weer mooi maken.

Fabeltje nr. 10: 100 keer met je haarborstel door je haar

Dat is misschien wel goed voor je hoofdhuid, maar zeker niet voor lang haar! Herhaald borstelen van je haar kan het beschadigen en ertoe bijdragen dat het breekt en splijt. Het verdeelt het talg op egale manier. Resultaat: je moet je haar vaker wassen. Daarom is het beter je haar alleen te borstelen wanneer het nodig is.

Fabeltje nr. 11: ik kom maar niet van de puistjes op mijn rug af

Bij het wassen van je haar buig je beter wat naar achter, zodat de conditioner niet over je rug spoelt. Was daarna je lichaamshuid met een antiroos shampoo: het salicylzuur in deze shampoos helpt de talgproductie te reguleren.

Fabeltje nr. 12: parfum mag ik rechtstreeks op mijn huid verstuiven

Verstuig je parfum eerder op je kleren, zodat de geur niet aangetast wordt door de pH-waarde van je huid.

Fabeltje nr. 13: een bel in mijn nagellak en het is naar de knoppen!

Doe wat nagellakremover op een watje, bevochtig je vingertip ermee en masseer de bel voorzichtig tot de oppervlakte van de nagel weer vlak is.

Fabeltje nr. 14: je kunt beter producten van hetzelfde gamma gebruiken

Sommige producten, zoals kleurbescherming kun je best uit hetzelfde gamma kiezen, maar dat is niet altijd noodzakelijk.

Fabeltje nr. 15: je gezicht met koud water verfrissen en spoelen houdt de huid jong

Dat zal je gezicht misschien tijdelijk verfrissen en verstevigen, maar op lange termijn zal het je gezichtshuid meer kwaad dan goed doen. Hoge temperatuurverschillen kunnen je huid immers grote schade berokkenen.

En jij, wat zijn jouw beste schoonheidstips?