Perfecte lippenstift met Kerstmis


Beauty
10/05/2021
Voor de eindejaarsfeesten ga je voor lichte make-up, maar mooi opgemaakte lippen! Volg deze stappen voor perfect aangebrachte lippenstift.

Moet ik me opmaken voor de feestdagen?

Voor Kerstmis en de feesten kunnen een goed opgemaakte mond en een eenvoudig, maar geslaagd kapsel van jou de ster van de avond maken. Je hoeft er jezelf niet in een strakke kokerjurk en pumps met duizelingwekkend hoge naaldhakken voor te murwen! Pak de lippenstift met je favoriete kleur en … volg gewoon de handleiding.

Handleiding: je mond opmaken ... een kwestie van goed gereedschap!

Voor een mooi opgemaakte mond hoef je geen make-up expert te zijn. Maar net als iedere andere vakman heb je goed gereedschap nodig!

  1. Een voedende lippenbalsem.
  2. Vloeibare foundation.
  3. Poeder.
  4. Je favoriete lippenstift.
  5. Een vaste hand.

Een perfect opgemaakte mond … en de glimlach van een winnaar!

Voor een glimlach die even stralend is als je make-up, denk je eraan je tanden van tevoren te poetsen! Gebruik een elektrische tandenborstel en een tandpasta die je tanden prachtig wit maakt.

Begin met een voorzichtige peeling van je lippen, waarvoor je een zachte gelpeeling voor het gelaat gebruikt. Daarna hydrateer je je lippen met een voedende lippenbalsem. Laat de balsem diep inwerken, terwijl je de lippenstift uitkiest die je wilt aanbrengen.

Je mond opmaken, stap voor stap

Lippenstift speciaal voor Kerstmis, stap 1: smeer met de tip van je wijsvinger voorzichtig wat vloeibare foundation uit op je lippen. Gebruik maar een heel klein beetje foundation. Het gaat er vooral om dat je een basis aanbrengt voor je make-up.

Lippenstift speciaal voor Kerstmis, stap 2: Breng daarna met een lippenpenseel een dun laagje poeder aan. Zo blijft je lippenstift goed zitten. Neem telkens een kleine hoeveelheid poeder op het penseel en tip het af op je lippen, tot een dunne laag poeder egaal over je hele mond verdeeld is.

Lippenstift speciaal voor Kerstmis, stap 3: Ben je een beginner en ben je een beetje bang om rechtstreeks met de tube over je lippen te strijken? Teken dan eerst de contouren van je lippen met een lippenpotlood. Dat hoeft niet in exact dezelfde kleur te zijn als die van je lippenstift: een iets lichtere tint is prima. Daarna vul je zorgvuldig alles wat tussen de lijnen zit. Als je je lippenstift direct op je lippen aanbrengt, begin dan met je bovenlip en doe je onderlip pas op het laatst.

Lippenstift speciaal voor Kerstmis, stap 4: Druk je lippen eventjes tegen elkaar aan om de hoeveelheid lippenstift egaal te verdelen. Dep nu het teveel af door je lippen zachtjes op een tissue te sluiten. Breng een tweede laag lippenstift aan, op dezelfde manier, voordat je je lippen opnieuw op een tissue samenknijpt om het teveel te verwijderen en een mat effect te krijgen. Als je een glanzende lippenstift voor je kerstlook gebruikt, hoef je het geen tweede keer te doen.

3 manieren om lippenstift aan te brengen: deze klassieke stappen zorgen ervoor dat je lippenstift goed blijft zitten. Maar je kunt ook zachtjes met de lippenstift op je lippen tikken en de kleur met een vingertip vervagen, zonder de contouren van je lippen sterk af te lijnen. Dat geeft een wat minder ‘color block’ effect. Je kunt eventueel met verschillende tinten spelen en twee kleuren lippenstift aanbrengen! Voor je onderlip gebruik je dan een iets donkerder kleur als voor je bovenlip.

Nu ben je klaar! Klaar om een hele nacht door te feesten en het nieuwe jaar met open armen tegemoet te gaan en het al zoenend te beginnen!

En jij, heb jij tips voor een vlekkeloos opgemaakte mond?