Welke kleuren passen bij jou?


Beauty
10/05/2021
Met de juiste kleuren make-up krijg je meteen een frisse blik en zullen de complimenten vlotjes naar je toe komen. Zoek het juiste kleurenpalet voor de ogen, de wangen en de lippen en straal als nooit tevoren!

passende kleur

NEUTRAAL
Vrouwen met een beige of olijfachtige huidskleur zijn een neutraal type en kunnen een grote waaier aan kleuren dragen.

Koude, neutrale tinten
Dit kleurenpalet bevat zachte witte, zilveren, platinum en ivoorkleurige tinten. Roze tinten op de lippen en de wangen contrasteren hier mooi mee. Andere kleuren die goed passen bij bleke huidtypes zijn pepermuntgroen, poederblauw en zachtpaars.

passende kleuren

DONKER & WARM
Ziet je huid er natuurlijk uit en krijgt het een mooie goudbruine (niet knalrood) kleur na enige tijd in de zon, dan ben je een warm huidtype. Dit is het geval voor aardbeiblond, donkerbruin of zwart haar met een koperachtige of goudkleurige tint.

Donkere, warme tinten
Dit palet van warme kleuren bestaat uit zachte honing- en karameltinten, goudkleurige en koffietinten, warmroze en koraalkleuren en steenrode tinten voor lippen en wangen. Vergeleken met koude huidtypes, hebben warme types het voordeel dat ze gerust wat meer opvallende make-up mogen dragen. Laat je ogen dus opvallen in donkergrijze, chocolade en zwarte tinten. Warme vleeskleurige lippenstiften staan perfect in contrast met iets zwaardere oogmake-up.

BLEEK & KOUD
Heb je eerder een bleke huid met een blauwachtige ondertoon en een lichtroze blos op je wangen, dan ben je een koud huidtype. Als je niet zeker weet of je een koud of een warm type bent, kijk dan naar de aders op de binnenkant van de polsen. Als ze er eerder blauw uitzien dan groen, dan ben je een koud type.

Lichte, koude tinten
Het kleurenpalet voor koude huidtypes omvat zachte tinten mauve, lavendel- en bessenkleuren en donkerblauwe kleuren. Koude rode tinten, zeegroene, zachtroze en subtiel roze tinten zorgen ook gegarandeerd voor resultaat. Ben je van nature bleek, breng je make-up dan in dunne lagen aan. Hoe bleker de huid, hoe dunner je de make-up dient aan te brengen. Bewaar donkere tinten voor de lippen, tenzij je een donker huidtype bent. Vermijd zeker te warme kleuren.

DONKER & KOUD
Donkere huidskleuren hebben een blauwe ondertoon en vallen dus meestal binnen de categorie koude huidtypes. Typisch voor iemand met een donkere, koude huidtint. Zij hebben niet veel make-up nodig, een beetje lipgloss en wat glinstering zijn genoeg om je gelaatstrekken mooi te laten uitkomen. Waarom zou je eigenlijk make-up gebruiken als je huidskleur alleen al je zo laat stralen?

Donkere, koude tinten
Dit kleurenpalet bestaat uit donkerpaarse, aubergine, bosbessenkleuren, purperen en marineblauwe tinten. Voor de lippen zijn donkere bessenkleuren fenomenaal. Zwarte huidtypes moeten bleke tinten vermijden, want deze zijn net te fel bij hen. Het zijn de diepe, donkere tinten die scoren. Tinten met glitters in creëren een levendige look, maar gebruik er niet te veel van.

LICHT & WARM
Het is niet omdat je blond haar hebt, dat je een koud huidtype bent. Tal van blondines hebben een warme, beige huidskleur. Als je niet zeker bent over je huidtype, kijk dan naar de aders op je polsen. Als ze er meer groen dan blauw uitzien, ben je eerder een warm type. Jouw huid staat perfect met koraaltinten en roze tinten voor een mooi zacht perzikkleurig effect.

Bleke, warme tinten
Het warme, donkere kleurenpalet gaat perfect met chocoladebruine kleuren. Het bleke kleurenpalet daarentegen gaat eerder richting gouden, abrikozenkleurige tinten. Gele, perzikkleurige en groene tinten met een tikkeltje goud erin zijn één voor één zachte kleuren die perfect bij dit huidtype passen. Een topper voor op de lippen zijn koraaltinten, perzikkleur en zalmroze.

© Gallo Images

Ontdek al onze
mode & beauty tips op
StyleUnited
Word fan van
StyleUnited
op Facebook