Bescherm je kleren tegen motten

Bescherm je kleren tegen motten

Hou motten uit je kasten zodat hun vervelende larven geen schade meer aan je favoriete outfits kunnen brengen. Hoewel het mottenlarven zijn die je kleding aanvreten, moet een vrouwelijke mot de eitjes leggen - enkele honderden per keer - dus red je kleding van de gevreesde mot!


Alternatieven voor mottenballen
Geen zorgen als je geen fan bent van de geur van mottenballen, er bestaan namelijk voldoende alternatieven voor die muffe balletjes, het groeit in de velden en aan bomen, is makkelijk verkrijgbaar en ruikt heerlijk. Een van de meest gebruikte natuurlijke middeltjes tegen motten is lavendel. De geur van lavendel weert motten uit je lievelingsstukken van wol en bont. Voor een kleine kast zijn een of twee lavendelzakjes al voldoende, zo krijg je geen motten in je kleding. Als je geen lavendel bij de hand hebt is lavendelzeep een prima alternatief om motten te weren. Open gewoon de verpakking van een lavendelzeep en leg de zeep in je kast. De zeep geeft dezelfde geur af als de gedroogde plant, en is een stuk prettiger dan de geur van mottenballen!

Nog zo'n effectieve manier om motten te bestrijden is de schil van citrusvruchten zoals sinaasappel of citroen. Motten kunnen de sterke geur van frisse citrusvruchten niet verdragen. Dus gooi de schil niet weg nadat je een sinaasappel hebt gegeten, droog ze en stop ze in linnen of mousseline zakjes. Als je geen linnen of mousseline bij de hand hebt, is een gewone katoenen stof ook prima. Met deze simpele remedie ben je supersnel en eenvoudig van je motten af. Je kunt sinaasappelschil ook gewoon in hoekjes of op schappen leggen, zo weer je niet alleen de motten, maar ook de kat als die de vervelende gewoonte heeft om in je kast te kruipen. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Cederhout werkt ook prima. Het heeft een geur dat best effectief is om motten weg te houden. Plaats gewoon een stukje cederhout onder je kleding en het heeft onmiddellijk effect op motten. Sommige winkels verkopen speciale cederblokjes voor kledingkasten.

Als de natuurlijke aanpak niet werkt, dan kan je chemische anti-mot producten gebruiken die je in kleine zakjes koopt. Hang deze in je kledingkast en vervang ze om de drie maanden.

Heb jij ook zo'n hekel aan de geur van mottenballen en gebruik jij natuurlijke middeltjes om motten te bestrijden? Laat het ons weten door op 'schrijf een artikel' te klikken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer