Boys will be girls, girls will be boys…

Boys will be girls, girls will be boys…

De boyfriendjeans, het stoere hemd, de blazer... De voorbije seizoenen werd de kleerkast van manlief gebombardeerd tot hotspot. Dat was het dan, dacht je? Nope, we gaan nog een stapje verder: het nieuwe tijdperk in modeland heet genderneutraliteit.


boys will be girls girls will be boys

Hoewel androgynie van alle tijden is - denk David Bowie, Robert Smith van The Cure, Boy George, Koen Buyse van Zornik, allemaal artiesten die niet vies zijn van een laagje schmink en/of vrouwenkleren - speelt de modewereld meer dan ooit met seksen. Nadat ontwerpers de afgelopen seizoenen stapsgewijs manliefs broeken, truien, hemden, blazers en accessoires in onze garderobe introduceerden, maken ze nu een statement met een allround look.

boys will be girls girls will be boys boys will be girls girls will be boys

De sexy Braziliaanse Gisele Bündchen maakte, amper een jaar na de geboorte van haar zoontje, een comeback als het androgyne gezicht van de lente-zomercampagne van Balenciaga. Brits supermodel Kate Moss en het transgender Braziliaanse model Leah T delen een passionele kus op de cover van het februarinummer van Love Magazine. Ook dichter bij huis kwam dit fenomeen onder de aandacht toen Falko De Bolster uit Merelbeke met zijn androgyne uiterlijk op het podium van Idool 2011 verscheen, waar hij met fond de teint, hakjes en een diep decolleté als half jongen half meisje de show stal.

boys will be girls girls will be boys boys will be girls girls will be boys

De 19-jarige Australische Andrej Pejic (geboren in Bosnië), die vorig jaar zijn debuut maakte bij Jean Paul Gaultier, is een belangrijk gezicht van deze trend. Hij stond al model voor zowel vrouwen- als mannenkleding en wordt gelabeld als femiman, een man met vrouwelijke trekjes, in plaats van als transseksueel. Hij sierde internationale covers, heeft talrijke editorials op z’n naam staan, liep shows voor Paul Smith en Raf Simons en verraste de wereld toen hij in de show van Jean Paul Gaultier tijdens de Parijse modeweek in bruidsjurk op de catwalk verscheen. Hij is te zien in de lente-zomercampagne van Gaultier naast Victoria’s Secrets’ schone Karolina Kurkova en schittert samen met het blonde model Ginta Lapina in de campagne van Marc by Marc Jacobs.

boys will be girls girls will be boys

Volgens kenners is hij niet zomaar het gezicht van een zoveelste vluchtige campagne, maar luidt hij een nieuw tijdperk in de modewereld in: dat van de genderneutraliteit, waarbij traditionele mannelijke en vrouwelijke patronen geen rol meer spelen. De boodschap? Be who you wanna be.

Hilde

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Al enkele zomers duikt de short op in de collecties en deze zomer hebben we zelfs de geklede variant , met langere pijp ook gespot. Ideaal om het zomergevoel extra lang aan te houden en rekening houdend met deze tips vind je zeker een short die bij jouw figuur past.
Want denk eraan, een korte broek laat je benen langer lijken!

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...