Boys will be girls, girls will be boys…

Boys will be girls, girls will be boys…

De boyfriendjeans, het stoere hemd, de blazer... De voorbije seizoenen werd de kleerkast van manlief gebombardeerd tot hotspot. Dat was het dan, dacht je? Nope, we gaan nog een stapje verder: het nieuwe tijdperk in modeland heet genderneutraliteit.


boys will be girls girls will be boys

Hoewel androgynie van alle tijden is - denk David Bowie, Robert Smith van The Cure, Boy George, Koen Buyse van Zornik, allemaal artiesten die niet vies zijn van een laagje schmink en/of vrouwenkleren - speelt de modewereld meer dan ooit met seksen. Nadat ontwerpers de afgelopen seizoenen stapsgewijs manliefs broeken, truien, hemden, blazers en accessoires in onze garderobe introduceerden, maken ze nu een statement met een allround look.

boys will be girls girls will be boys boys will be girls girls will be boys

De sexy Braziliaanse Gisele Bündchen maakte, amper een jaar na de geboorte van haar zoontje, een comeback als het androgyne gezicht van de lente-zomercampagne van Balenciaga. Brits supermodel Kate Moss en het transgender Braziliaanse model Leah T delen een passionele kus op de cover van het februarinummer van Love Magazine. Ook dichter bij huis kwam dit fenomeen onder de aandacht toen Falko De Bolster uit Merelbeke met zijn androgyne uiterlijk op het podium van Idool 2011 verscheen, waar hij met fond de teint, hakjes en een diep decolleté als half jongen half meisje de show stal.

boys will be girls girls will be boys
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
boys will be girls girls will be boys

De 19-jarige Australische Andrej Pejic (geboren in Bosnië), die vorig jaar zijn debuut maakte bij Jean Paul Gaultier, is een belangrijk gezicht van deze trend. Hij stond al model voor zowel vrouwen- als mannenkleding en wordt gelabeld als femiman, een man met vrouwelijke trekjes, in plaats van als transseksueel. Hij sierde internationale covers, heeft talrijke editorials op z’n naam staan, liep shows voor Paul Smith en Raf Simons en verraste de wereld toen hij in de show van Jean Paul Gaultier tijdens de Parijse modeweek in bruidsjurk op de catwalk verscheen. Hij is te zien in de lente-zomercampagne van Gaultier naast Victoria’s Secrets’ schone Karolina Kurkova en schittert samen met het blonde model Ginta Lapina in de campagne van Marc by Marc Jacobs.

boys will be girls girls will be boys

Volgens kenners is hij niet zomaar het gezicht van een zoveelste vluchtige campagne, maar luidt hij een nieuw tijdperk in de modewereld in: dat van de genderneutraliteit, waarbij traditionele mannelijke en vrouwelijke patronen geen rol meer spelen. De boodschap? Be who you wanna be.

Hilde

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina