Doe hem perfect de das om!

Doe hem perfect de das om!

Veel mannen vinden een das vervelend, maar bij chique feestjes of officiële gelegenheden hoort die er nu eenmaal bij. Tips om hem perfect te knopen!


Doe hem perfect de das om!

Ook al vinden veel mannen een das vervelend, toch kunnen ze niet zonder. Bij chique feestjes of officiële gelegenheden hoort die er nu eenmaal bij. Wij leggen je uit hoe je een das kiest en hem perfect knoopt. Tips dus om hém in te fluisteren!

Dé afknappers wanneer hij keurig op een feest wilt verschijnen? Sneeuw op de schouders van zijn pak en een scheefzittende das. Beide kan je makkelijk voorkomen door én voor de juiste shampoo te zorgen én onze aankoop- en knooptips voor dassen te volgen!

Zo kies je de juiste das

 • Voel aan de stof: zijde van goede kwaliteit voelt zacht en soepel aan.
 • Kijk of de das schuin op de stof geknipt is. Alleen dan valt hij recht naar beneden.
 • Let op de achterzijde van de das, daar waar beide kanten samenkomen. Bij een goede das houdt een steek de flappen van de das samen. De vorm van de das blijft op die manier beter behouden.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zo herken je een das met stijl

 • Hij is iets meer dan 8 cm breed.
 • Hij is tussen 132 en 147 cm lang. Grote mannen hebben een langere das nodig.
 • Hij is sober: ga voor effen, gestreept of een subtiel patroon.
 • Hij is afgestemd op het pak en het hemd. Teveel van hetzelfde is niet goed: dus geen gestreepte das bij een gestreept pak of een hemd met een opvallend dessin en een al even flashy das.
 • Hij heeft de juiste proporties: stem de breedte en de knoop af op respectievelijk de reversbreedte van het vest en de boord van het overhemd.

De knepen van de perfecte knoop
De ‘four-in-hand’ is de eenvoudigste en meest gangbare manier om een das te knopen. We leren je in een paar simpele stappen de knepen van het dasknopen.

 1. Ga voor een voldoende grote spiegel staan zodat je tenminste je volledige bovenlichaam kunt zien.
 2. Doe de das om en zorg dat het bovenstuk tot net onder je riem reikt, want door het knopen zal dat iets korter worden en de perfecte das komt tot net boven de broeksriem.
 3. Kruis het voorstuk boven het achterstuk. Draai vervolgens het voorstuk terug onder het achterstuk. Draai het voorstuk nogmaals rond het achterstuk en trek het dan door de lus.
 4. Hou de knoop heel los met je wijsvinger en steek dan het voorstuk door de voorste knoop. Span nu de knoop zachtjes aan door met de ene hand de knoop vast te houden en met de andere hand aan het achterstuk te trekken.
  Let er daarbij op dat het smalle uiteinde van de das iets korter of precies even lang is als het brede uiteinde.

Succes! Ook op het feestje!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina