Drie tips voor een geslaagde lenteschoonmaak van je kleerkast

Drie tips voor een geslaagde lenteschoonmaak van je kleerkast

Het overkomt ons allemaal. Voor een volle kleerkast staan, staren en zuchten. Je zou voor minder lastig worden! Het frustrerend gevoel dat je iets mist, graag iets nieuws wil, dat de trends je tegen zitten en dan beseffen dat je een berg van kleren hebt maar niets om aan te doen! Hoe is het toch mogelijk?! En toch ben ik ervan overtuigd dat er in elke kleerkast wel iets hangt dat perfect draagbaar is. Maar dat vraagt eerst om een grote schoonmaak. Niet zomaar even hier en daar een paar kousen of onderbroeken weggooien maar een echte en grondige schoonmaak – een detox voor je kleerkast als het ware! Zelf getest en goedgekeurd: hier volgen enkele van mijn tips voor een geslaagde schoonmaak. Veel plezier!

1. Spot the No’s
Verkoop, gooi of geef weg wat je in de laatste twee jaar niet meer gedragen hebt. Ik probeer mezelf ook aan deze regel te houden want als je iets een paar jaar niet draagt, is de kans groot dat je dat nooit meer doet. Dit zijn de kleren die je altijd voorbijschiet wanneer je je klaarmaakt. Om de echte No’s eruit te halen kan de volgende vragen stellen je zeker helpen: Is het beschadigd? Zijn er vlekken aan de kraag, armpitten, mouwen of ergens anders? Is de kleur vervaagd? Bekijk je kledingstuk in het daglicht om beter te kunnen zien. Als je echt gehecht bent aan een specifiek kledingstuk, pas het dan en kijk of je er nu nog mee staat en of de look nog actueel is vooraleer je een beslissing neemt. Haal er accessoires en andere kleren bij voor een totaalbeeld van top tot teen.
Tip: Je aankleden is kinderspel met een beperkte garderobe.

2. Wees creatief
Ik probeer steevast om spullen uit mijn kleerkast nieuw leven in te blazen. Outfits kan je bewerken en heruitvinden. Misschien een broek in een leuke kleur of stof maar net iets te lang om ook dit seizoen trendy te zijn? Vraag een naaister of zij er een modieuze korte broek van kan maken.
Tip: Neem een knipsel uit een magazine of een eigen short mee voor inspiratie. En denk eraan, bij een geweldige stijl hoort een perfecte pasvorm dus blijf maar passen die kleren! En als je iets koestert dat eigenlijk te klein of te groot is, kan je altijd naar je naaister voor een retouche of iets nieuws.
Tip: Als er iets in je kast hangt waar je echt geen afscheid van wil nemen maar dat dreigt uiteen te vallen kan een naaister je waarschijnlijk aan een replica helpen.

3. Passende kleuren
Je garderobe zodanig organiseren dat de kleuren op elkaar zijn afgestemd is volgens mij een must. Nadat je alles gescreend en gesorteerd hebt, ben je waarschijnlijk, net zoals ik, veel beter gezind. Je kleerkast volgens kleuren organiseren vind ik efficiënt. Het oogt mooi en is praktisch. Ik raad je aan zwart en donkere kleuren samen te zetten en dan naar kleuren over te gaan. Wanneer je je aankleed kan je sneller en beter kiezen wat bij wat past of je nu voor één kleur of color block gaat.

Ik hoop dat deze tips je zullen helpen want nu is het aan jou: aan de slag!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

Gebeurt het ook geregeld dat je niks meer terugvindt in je kleerkast? Vier tips om ze zo overzichtelijk mogelijk in te delen.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Al enkele zomers duikt de short op in de collecties en deze zomer hebben we zelfs de geklede variant , met langere pijp ook gespot. Ideaal om het zomergevoel extra lang aan te houden en rekening houdend met deze tips vind je zeker een short die bij jouw figuur past.
Want denk eraan, een korte broek laat je benen langer lijken!

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow