Drie tips voor een geslaagde lenteschoonmaak van je kleerkast

Drie tips voor een geslaagde lenteschoonmaak van je kleerkast

Het overkomt ons allemaal. Voor een volle kleerkast staan, staren en zuchten. Je zou voor minder lastig worden! Het frustrerend gevoel dat je iets mist, graag iets nieuws wil, dat de trends je tegen zitten en dan beseffen dat je een berg van kleren hebt maar niets om aan te doen! Hoe is het toch mogelijk?! En toch ben ik ervan overtuigd dat er in elke kleerkast wel iets hangt dat perfect draagbaar is. Maar dat vraagt eerst om een grote schoonmaak. Niet zomaar even hier en daar een paar kousen of onderbroeken weggooien maar een echte en grondige schoonmaak – een detox voor je kleerkast als het ware! Zelf getest en goedgekeurd: hier volgen enkele van mijn tips voor een geslaagde schoonmaak. Veel plezier!

1. Spot the No’s
Verkoop, gooi of geef weg wat je in de laatste twee jaar niet meer gedragen hebt. Ik probeer mezelf ook aan deze regel te houden want als je iets een paar jaar niet draagt, is de kans groot dat je dat nooit meer doet. Dit zijn de kleren die je altijd voorbijschiet wanneer je je klaarmaakt. Om de echte No’s eruit te halen kan de volgende vragen stellen je zeker helpen: Is het beschadigd? Zijn er vlekken aan de kraag, armpitten, mouwen of ergens anders? Is de kleur vervaagd? Bekijk je kledingstuk in het daglicht om beter te kunnen zien. Als je echt gehecht bent aan een specifiek kledingstuk, pas het dan en kijk of je er nu nog mee staat en of de look nog actueel is vooraleer je een beslissing neemt. Haal er accessoires en andere kleren bij voor een totaalbeeld van top tot teen.
Tip: Je aankleden is kinderspel met een beperkte garderobe.

2. Wees creatief
Ik probeer steevast om spullen uit mijn kleerkast nieuw leven in te blazen. Outfits kan je bewerken en heruitvinden. Misschien een broek in een leuke kleur of stof maar net iets te lang om ook dit seizoen trendy te zijn? Vraag een naaister of zij er een modieuze korte broek van kan maken.
Tip: Neem een knipsel uit een magazine of een eigen short mee voor inspiratie. En denk eraan, bij een geweldige stijl hoort een perfecte pasvorm dus blijf maar passen die kleren! En als je iets koestert dat eigenlijk te klein of te groot is, kan je altijd naar je naaister voor een retouche of iets nieuws.
Tip: Als er iets in je kast hangt waar je echt geen afscheid van wil nemen maar dat dreigt uiteen te vallen kan een naaister je waarschijnlijk aan een replica helpen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Passende kleuren
Je garderobe zodanig organiseren dat de kleuren op elkaar zijn afgestemd is volgens mij een must. Nadat je alles gescreend en gesorteerd hebt, ben je waarschijnlijk, net zoals ik, veel beter gezind. Je kleerkast volgens kleuren organiseren vind ik efficiënt. Het oogt mooi en is praktisch. Ik raad je aan zwart en donkere kleuren samen te zetten en dan naar kleuren over te gaan. Wanneer je je aankleed kan je sneller en beter kiezen wat bij wat past of je nu voor één kleur of color block gaat.

Ik hoop dat deze tips je zullen helpen want nu is het aan jou: aan de slag!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina