Elke fashionista heeft ’n snor(fiets)

Elke fashionista heeft ’n snor(fiets)

Niemand minder dan hotshot Steve McQueen ruilde geregeld zijn Jaguar voor de snorfiets en ook stijliconen Brigitte Bardot en Catherine Deneuve werden verscheidene keren op de VeloSolex gekiekt. Geen wonder dat het prestigieuze modehuis Delvaux dit seizoen het retromodel e-Solex in een modieus jasje stopt.


Onder het motto ‘the devil wears Prada, de e-Solex draagt Delvaux’ snor je fashionable van boetiek naar boetiek. Niet onopvallend, wel in stilte en stijl. Kapers op de kust? Kan, want van deze milieuvriendelijke fashionista zijn er slechts dertig exemplaren in de running. Een slot en een helmtas (Kipling heeft er een hele mooie zwarte) zijn dan ook geen overbodige luxe.

Ik ben absoluut fan! Deze zomer ruil ik dan ook mijn wagen in voor dochter Dolly’s recentste verjaardagscadeau: een rode Peugot Vogue-brommer, ideaal voor een allez-retour Gent. Zonder al te veel inspanning, files, parkeerboetes en - misschien wel het meest doorslaggevende argument - beschadigde stilettohakken de hele stad doorkruisen? Deal! Het doet me bijna vergeten dat deze tweewieler, hoewel gespoten in de trendkleur van dit en volgend seizoen én gelabeld met het Vogue-embleem, me geen extra punten op de trendmeter zullen opleveren. Maar soit, het zij zo. De meest interessante modevondsten liggen nu eenmaal altijd een beetje off track. Wat niet wegneemt dat er in de mainstream boetieks ook altijd iets te rapen valt. Het is de eigenzinnige mix van beide die garant staat voor een originele verschijning.

Daar is vriendin D. het levende bewijs van. Met de perfecte maten en haar carrière als model heeft ze natuurlijk dat extra streepje voor om de juiste stukken in de wacht te slepen, maar toch. Op een inspirerende stijl staat maat, leeftijd noch geslacht. Laat staan het feit dat je deel uitmaakt van de mode-industrie.
Als meesteres in de kunst van het combineren, geeft ze een jurk van de rommelmarkt, gedragen met een paar stijlvolle laarsjes en een klassieke blazer, het cachet van een dure designerjurk. Een avondjurk van Chanel krijgt dan weer een doordeweeks imago aangemeten dankzij een paar ballerina’s en een casual tas.
Resultaat: een flexibele garderobe met een houdbaarheidsdatum die elke trend en elk seizoen ver overschrijdt. Geniaal, budgetvriendelijk (want een dure aankoop die je tot op de draad verslijt, is altijd economisch verantwoord) en heel erg prikkelend voor de styliste in mij!

Gooi je favoriete kleren dus op een hoopje en draai ze door je eigen trendmolen, want mixen & matchen is populairder dan ooit. Lijnrecht daartegenover staan de sobere outfits. Maar net die ingetogen basics zijn weer echte topstukken om te personaliseren.

En mannen, jullie hebben voortaan een slot nodig op jullie kleerkast: de boyfriendjeans (in combinatie met hoge hakken) is al een tijdje hot, maar nu zijn ook je shirts, blazers en gilets most wanted. Een gewaarschuwd man is er twee waard.

Hilde

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Al enkele zomers duikt de short op in de collecties en deze zomer hebben we zelfs de geklede variant , met langere pijp ook gespot. Ideaal om het zomergevoel extra lang aan te houden en rekening houdend met deze tips vind je zeker een short die bij jouw figuur past.
Want denk eraan, een korte broek laat je benen langer lijken!

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...