Elke fashionista heeft ’n snor(fiets)

Elke fashionista heeft ’n snor(fiets)

Niemand minder dan hotshot Steve McQueen ruilde geregeld zijn Jaguar voor de snorfiets en ook stijliconen Brigitte Bardot en Catherine Deneuve werden verscheidene keren op de VeloSolex gekiekt. Geen wonder dat het prestigieuze modehuis Delvaux dit seizoen het retromodel e-Solex in een modieus jasje stopt.


Onder het motto ‘the devil wears Prada, de e-Solex draagt Delvaux’ snor je fashionable van boetiek naar boetiek. Niet onopvallend, wel in stilte en stijl. Kapers op de kust? Kan, want van deze milieuvriendelijke fashionista zijn er slechts dertig exemplaren in de running. Een slot en een helmtas (Kipling heeft er een hele mooie zwarte) zijn dan ook geen overbodige luxe.

Ik ben absoluut fan! Deze zomer ruil ik dan ook mijn wagen in voor dochter Dolly’s recentste verjaardagscadeau: een rode Peugot Vogue-brommer, ideaal voor een allez-retour Gent. Zonder al te veel inspanning, files, parkeerboetes en - misschien wel het meest doorslaggevende argument - beschadigde stilettohakken de hele stad doorkruisen? Deal! Het doet me bijna vergeten dat deze tweewieler, hoewel gespoten in de trendkleur van dit en volgend seizoen én gelabeld met het Vogue-embleem, me geen extra punten op de trendmeter zullen opleveren. Maar soit, het zij zo. De meest interessante modevondsten liggen nu eenmaal altijd een beetje off track. Wat niet wegneemt dat er in de mainstream boetieks ook altijd iets te rapen valt. Het is de eigenzinnige mix van beide die garant staat voor een originele verschijning.

Daar is vriendin D. het levende bewijs van. Met de perfecte maten en haar carrière als model heeft ze natuurlijk dat extra streepje voor om de juiste stukken in de wacht te slepen, maar toch. Op een inspirerende stijl staat maat, leeftijd noch geslacht. Laat staan het feit dat je deel uitmaakt van de mode-industrie.
Als meesteres in de kunst van het combineren, geeft ze een jurk van de rommelmarkt, gedragen met een paar stijlvolle laarsjes en een klassieke blazer, het cachet van een dure designerjurk. Een avondjurk van Chanel krijgt dan weer een doordeweeks imago aangemeten dankzij een paar ballerina’s en een casual tas.
Resultaat: een flexibele garderobe met een houdbaarheidsdatum die elke trend en elk seizoen ver overschrijdt. Geniaal, budgetvriendelijk (want een dure aankoop die je tot op de draad verslijt, is altijd economisch verantwoord) en heel erg prikkelend voor de styliste in mij!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Gooi je favoriete kleren dus op een hoopje en draai ze door je eigen trendmolen, want mixen & matchen is populairder dan ooit. Lijnrecht daartegenover staan de sobere outfits. Maar net die ingetogen basics zijn weer echte topstukken om te personaliseren.

En mannen, jullie hebben voortaan een slot nodig op jullie kleerkast: de boyfriendjeans (in combinatie met hoge hakken) is al een tijdje hot, maar nu zijn ook je shirts, blazers en gilets most wanted. Een gewaarschuwd man is er twee waard.

Hilde

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina