Essentials voor je weekendje weg

Essentials voor je weekendje weg

Zo pak je licht voor een weekendje weg en kom je nog altijd stijlvol voor de dag. Zodra het tijd is om de weg op te gaan krijgen we allemaal een lichte paniekaanval over wat mee te nemen.


Je hele kast in een koffertje proppen is onmogelijk en wie wil er nu zoveel gewicht meesleuren? Wil jij weten hoe je met een kleine valies er nog altijd op je beste uit kunt zien? Wij vroegen twee slimme reizigers om hun tips zodat je altijd perfect voor de dag kunt komen, ongeacht de gelegenheid.

Mix en match effen kleuren
“Ik reis waarschijnlijk met meer zwart dan eender welke andere kleur,” bekent Carolyn Bednar, een achtergrondartieste uit Brooklyn, New York. Gezien haar job om regelmatige veranderingen van outfit vraagt, stelt Bednar voor om zwarte en witte stukken aan je inpaklijstje toe te voegen omdat effen kleuren het makkelijker maken om verschillende looks samen te stellen. “Een zwarte jeans of broek past bij die waaier aan kleurrijke topjes die ik meeneem.” Hou je basisstukken in eenvoudige kleuren en je zult versteld staan hoeveel combinaties je kan samenstellen met slechts enkele stukken.

Doe je zwaarste schoenen aan
Volgens Bednar kan je je valies zo licht mogelijk houden door je zwaarste schoenen aan te doen en de lichtere in te pakken. “Ik draag altijd laarzen, zelfs op het vliegveld, maar in mijn koffer vind je altijd een comfortabel paar wandelschoenen.” Door zwaardere stukken zoals laarzen of grote jassen tijdens het reizen te dragen houd je niet enkel het gewicht uit je koffer, maar je rug zal je ook dankbaar zijn.

Kledingrolletjes
Hoewel alles in je weekendtas gooien de makkelijkste manier van inpakken is, is het zeker niet de meest efficiënte. “Ik rol alles op,” zegt Bednar. “Ik neem mijn jeans en rol ze op zodat ze langs de zijkant van mijn valies passen.” Door kleding op te rollen bespaar je ruimte waardoor je meer plaats hebt om alle leuke dingen die je tijdens je weekendje weg hebt gescoord mee terug te brengen. Een win-win situatie, dus rollen maar!

Kreukvrije stofjes
Ayelet Gezow, een architecte uit New York, gaat op regelmatige basis de stad uit om te herbronnen en let op de stofjes die ze meeneemt. “Ik wil er altijd voor zorgen dat de kleren die ik meeneem niet zullen kreuken,” zegt ze. Gezow verkiest makkelijkere stoffen zoals katoen of jersey en vermijdt lastigere stofjes zoals linnen dat erg makkelijk kreukt. Check dus even het etiketje de volgende keer dat je die rok uit de kast trekt. Door minder kreukbare stoffen in te pakken ben je minder bezig met strijken en meer met de leuke dingen van er even tussenuit te zijn.

Vergeet die valies en kies een weekendtas
“Ik trek niet graag dingen achter mij aan,” onderstreept Gezow. “Dus wanneer ik een weekendje weg ga neem ik liever mijn weekendtas mee. Hij heeft een draagriem die ik gewoon over mijn schouder gooi. Hij is klein en veelzijdig en ik hoef me nooit zorgen te maken over hem mee te moeten slepen of op te slaan.” Nog een voordeel van een weekendtas is dat je hem als handtas kunt gebruiken. Dus de volgende keer dat je je afvraagt waar je al je spulletjes moet laten, grijp gewoon naar die weekendtas en weg ben je!

Meenemen
Licht inpakken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Volg deze eenvoudige inpaktips – zoals je kleding oprollen om ruimte te besparen of effen kleuren meenemen om outfitselecties te maximaliseren - en we garanderen je dat je klaar bent voor alles wat je weekendje weg te bieden heeft.


Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina