Euh, mag ik ‘ns in je billen knijpen?

Euh, mag ik ‘ns in je billen knijpen?

Staat er jou straks in de fitnessclub een personal trainer te dicteren, knijp dan eens flink in diens borsten, billen en biceps. Want is dat perfecte sportlichaam wel 100% puur natuur? Sinds ZIN IN MEER-experte Hilde een artikel in Marie Claire las, kijkt ze alleszins een stuk kritischer om zich heen.


Net wanneer ik met volle moed aan het bodystylen sla - je kent het wel, het op maat gemaakte oefenprogramma dat uitgevoerd wordt in een verwarmde cabine, waarmee je op de gewenste plaatsen centimeters verliest - valt mijn oog op een artikel in de Nederlandse Marie Claire. ‘Ik verdien mijn geld met mijn lijf, maar dat lijf is nep’, lees ik. Caro, een achtendertigjarige personal trainer, doet ongecensureerd uit de doeken dat ze haar perfecte sportlijf grotendeels aan een plastisch chirurg te danken heeft.

Kuiten: implantaten uit een Zwitserse kliniek. Billen: uit Engeland. Heupen: meerdere liposucties. Buik: liposuctie en gelift in Engeland. Borsten: uit Nederland. Hoofd: puur natuur, om het geheel geloofwaardig te houden. Totaalprijs: een slordige 32.000 euro. Caro jaagde de erfenis die ze van haar moeder kreeg er helemaal door en stopte de som in haar droom: een strak lichaam met vrouwelijke vormen. Het resultaat mag er volgens haar zijn: maatje 36 bij 1.78 m, mét borsten en billen. Haar ultieme visitekaartje, want het is zelfs na hard trainen fysiek onmogelijk om bijna geen lichaamsvet en toch vrouwelijke rondingen te hebben.

Kortom: ze heeft het lijf waar al haar klanten van dromen, een illusie waarvoor ze bereid zijn flink wat geld neer te tellen. Ze willen niet horen dat lichaamsbeweging in de eerste plaats gezond is, dat je je figuur kan corrigeren maar dat elk lichaam zijn beperkingen heeft, dat een peervorm niet vanzelf wegsmelt als je maar genoeg traint, dat dijen en heupen hardnekkige zones zijn en dat vet rond de knieën bijna niet weg te krijgen is. En ze willen vooral niet horen dat trainen het nooit zal winnen van genen. Dat als je pech hebt, je fanatiek kan sporten en supergezond eten zonder de gewenste resultaten te boeken.

Liegen loont, want als Caro haar klanten doorverwijst voor een armlift, maakt ze zichzelf overbodig. En dan is er nog het lucratieve handeltje in supplementen. Omega 3, chondroitine en antidioxanten leveren een aardig zakcentje op, al zijn de doses eigenlijk te laag om ook maar enig effect te hebben. Proteïneshakes vliegen de deur uit, en ook daarbij is het mind over matter-principe dat overheerst. Of je nu calorieën binnenkrijgt uit vet, koolhydraten of proteïnen: overdaad schaadt. Al lijken alle lapmiddeltjes sowieso aantrekkelijker dan minder snoepen en meer bewegen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Caro rookt, houdt van chips met dipsaus en is gek op likeur. Maar doordat ze dagelijks traint, kan haar lichaam die zonden wel hebben. Alleen moeten haar uitspattingen achter gesloten gordijnen plaatsvinden voor het geval één van haar klanten haar zou zien. In hun hoofd eet hun favoriete trainer namelijk veel gestoomde vis met groenten en salades met kip, gaat ze vroeg naar bed en ontspant ze door yoga. Een personal trainer staat voor fit en gezond en straalt uit ‘Ik kan het, jij dus ook.’

Volgens Caro is er een soort waanidee ontstaan dat, als je maar goed genoeg je best doet, iedere vrouw eruit kan zien als een atleet. En ze is er zich maar al te goed van bewust dat ze dat belachelijke waanidee mee in stand houdt. Dus sust ze haar geweten met: baat het niet, dan schaadt het niet.
En dat is de enige echte waarheid die ik voor ogen hou wanneer ik me in mijn Bodystylingcabine in alle mogelijke bochten wring en droom van een lijf dat nooit het mijne zal zijn...

Hilde

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina