Hoe organiseer je een Swap party?

Hoe organiseer je een Swap party?

Het is helemaal in om te recycleren. Zo kun je ook je afgedankte kleren een tweede leven geven en ruilen op een swap party.


Terwijl de hypotheek, het huishouden en de kids je budget opsouperen, ben je waarschijnlijk niet geneigd om jezelf van kop tot teen in het nieuw te steken. Zelfs jezelf eens verwennen met iets moois zit er soms niet in. Gelukkig is er nu een oplossing, die zelfs de hipste fashionista’s massaal doet ‘recycleren’.

Nodig je vrienden uit voor een swap party.
Een swap party organiseren is een uitstekend excuus om alles wat je nooit draagt buiten te smijten en zelf een paar originele kledingstukken te bemachtigen. En tussen het onderhandelen door, kun je lekker bijkletsen met je vriendinnen. Het concept is simpel: nodig zoveel mensen uit als er in je huis passen, vraag ze alle kleren mee te pakken die ze niet meer willen, hang ze op in je living en kies een paar geweldige stukken uit de afdankertjes van anderen.

Zeg het voort.
Om je swap party te laten slagen, zorg je best voor zoveel mogelijk volk. Breng iedereen ongeveer ’n maand op voorhand op de hoogte. Vraag meteen om je uitnodiging door te geven aan al wie geïnteresseerd zou kunnen zijn.  Je wil immers dat er voor vrouwen van álle stijlen en maten wel wat te vangen valt. 

Je swap party voorbereiden.
Vraag mensen zeker om te antwoorden op je uitnodiging. Zo heb je op voorhand een idee van het aantal aanwezigen. Wil je de kosten drukken? Vraag iedereen gerust een flesje of hapje mee te brengen. De mensen komen om kleren te ruilen, dus ze verwachten geen mega-party met alles erop en eraan. 

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wees heel specifiek over de kleren die je op je party verwacht. Zo kan je vragen om minstens drie stukken mee te brengen. En uitweiden over het soort kleren: nieuwe maar nooit gedragen miskopen, oude - maar zeker niet ouderwetse – tweedehands kleren of nog: vintage kleding, schoenen en accessoires.
De enige regel: alles wat je meebrengt moet je ook kunnen achterlaten. Kleren die overblijven kan je altijd wegschenken aan een liefdadigheidsorganisatie. Je kan ook een amnestieregel instellen voor deelnemers die komen opdagen met cadeaus die zij ooit eens van andere gasten kregen!

De dag zelf.
Vraag je gasten een half uur voor het swappen te komen. Dat geeft je de tijd alle verzamelde kleren op te hangen. (Waarom niet ergens een kledingrail lenen of op de kop tikken?) En je gasten kunnen meteen eens kijken welke kleren ze willen buitmaken. Vergeet ook niet een slaapkamer in te richten als kleedkamer, compleet met een levensgrote spiegel. Kans is groot dat bezoekers kleren willen passen.

Je zal grote ogen trekken, als je ziet wat voor prachtstukken bezoekers soms bijhebben. Designer kleren (zeker als je vriendinnen hebt die het soms ‘ns breed laten hangen) of gewaagde outfits, waarvan je niet wist dat je buren ze in hun kast hadden hangen! En het geeft je echt voldoening als een vriendin beeldig blijkt te staan in een jurk waarvan je zelfs vergeten was dat je ‘m had.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina