How to shoe shop?

How to shoe shop?

Vind je het ook zo moeilijk om te weerstaan aan nieuwe schoenen? Wij geven je tien tips om schoenen te kopen die hun geld waard zijn.


howtoshoe

1. Is het echt een koopje?
Is het koopje in je hand echt een koopje? Soms lijkt het zo, maar goedkoop gemaakte schoenen zijn zelden van goede kwaliteit. Ook al zitten ze goed, ga eens met je vingers langs de binnenkant en zoek naar ruwe naden. Zelfs de kleinste randjes zullen snel pijnlijk aanvoelen.

2. Op goede voet
Dunne zolen bezorgen je snel last, zelfs op een vlakke ondergrond, en ze beschermen je gewrichten niet genoeg tegen schokken. De zool van een schoen dient van sterk maar flexibel materiaal gemaakt te zijn, zodat je tenen kunnen bewegen als je loopt.

3. Altijd na de lunch
Koop schoenen na de lunch. Pas schoenen altijd in de namiddag als je voeten al wat ‘ingelopen’ zijn. Tijdens de dag zwellen je voeten een beetje en als je nieuwe schoenen ‘s ochtends koopt, zul je ervaren dat ze later op de dag wat zullen knellen.

howtoshoe

4. De juiste hakhoogte
Heel hoge hakken zien er misschien fantastisch uit, maar probeer te hoge hakken te vermijden. Kies hakken die een goede steun bieden aan de binnenkant en comfortabel zitten rond je hiel. Zodra de achterkant van je schoen uit vorm is, biedt hij niet meer de juiste steun.

5. Volg je gevoel
Schoenen moeten van in het begin passen. Als je nieuwe schoenen al knellen en oncomfortabel aanvoelen als je ze aantrekt in de winkel, laat ze dan staan. Ze zullen echt niet meer uitzetten.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

howtoshoe

6. Bij elke outfit
Als je een nieuw paar enkellaarsjes past en je hebt een broek aan, kijk dan goed hoe ze rond je enkel zitten als je ze ook wilt dragen met een rokje. Als ze op het foute punt van je enkel eindigen zitten ze misschien fantastisch onder een broek maar lijken je benen wat gekneld met panty’s aan.

7. Graag gestrikt
Als je vaak wandelt, investeer dan in goede wandelschoenen. Koop schoenen met veters in plaats van klittenband omdat je ze beter op de juiste maat kunt strikken. Met klittenband zitten je schoenen soms te los en beweegt je voet te veel als je stapt.

howtoshoe

8. Eerst een testrit
Veronderstel niet dat schoenen in dezelfde maat altijd perfect zitten. Verschillende merken en zelfs verschillende stijlen binnen hetzelfde merk kunnen verschillen, loop er dus een rondje mee door de winkel voor je ze koopt.

9. Wiebelen met die tenen
Tenen moeten kunnen wiebelen. Ook al vind jij schoenen met een punt elegant, je tenen delen je mening niet altijd. Koop schoenen in een maat waarin je tenen kunnen bewegen en waarin ze zitten alsof je op blote voeten loopt.

10. Zwangerschapsschoenen
Als je zwanger bent, heb je steun nodig. Hoge hakken zijn geen goed idee omdat je extra gewicht meedraagt. Volledig platte schoenen zijn evenmin ideaal. Steunende sportschoenen zijn een betere optie.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina