Ik ga op reis en ik neem mee

Ik ga op reis en ik neem mee

ZIN IN MEER-experte Hilde neemt zich voor om de kunst van het inpakken onder de knie te krijgen. Niet hersensloos stuffen in de reiskoffer, maar een doordachte cocktail samenstellen van jurkjes, accessoires en warmhouders. Hier kun je nog wat van leren!


De grote vakantie hangt nog in de kleren maar mijn koffer staat alweer vertrekkensklaar. Mét herkenbare kofferhoes om verwarring aan de bagageband te vermijden.

Ik ga op reis en ik neem mee. Te veel. Doorgaans. Deze keer probeer ik het dus anders aan te pakken. Een koffer met inhoud voor een vijfdaagse citytrip met uiteenlopende activiteiten, zonder het maximaal toegestane gewicht te overschrijden? Is dat een utopie, of een haalbare uitdaging?

Chaos is my middle name. ‘Inpakken’ stond in mijn geval voor ‘alles in mijn koffer gooien, een uurtje voor vertrek’, en wegwezen. En dat weerspiegelde zich op de plaats van bestemming in een hoopje ontplofte kleren dat geen kleerhanger, laat staan de binnenkant van een kleerkast te zien zou krijgen.

Die gewoonte heeft ook wel wat te maken met mijn aversie voor de achtergebleven waas van andermans geuren in hotelkamers. Regelrechte gruwel. Standaard in mijn toiletzak zit dan ook een pakje ‘Papier d’Armenie’. Luchtverfrissende strookjes papier die, met behulp van een aansteker, een damp verspreiden. Zo kan ik de storende aanwezigheid van mijn voorgangers enigszins minimaliseren.

Een flauw excuus voor mijn wanordelijk gedrag, ik weet het. Maar zoals ik al zei, deze keer pak ik het anders aan. Gestructureerder inpakken en ter plaatse (na een rondje Papier d’Armenie) ook alles weer uitpakken én ophangen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ik ga op reis en ik neem mee. Goed doordacht. Jurken, jurken en nog meer jurken. Tot net onder de knie en enkellang. Ze staan mooi en – heel handig – ik hoef niet te combineren. Deze multitalentjes trotseren elk weertype (ik hou een assortimentje felgekleurde panty’s en een leren legging achter de hand) en kunnen elke gelegenheid aan.

De little black dress - simpelweg afgekort LBD - wordt al jaar en dag - terecht - beschouwd als hét essentiële item in een vrouwengarderobe en mag bij deze niet ontbreken. Afhankelijk van de gelegenheid dress ik dit zwarte wonder up of down. Een stijltruc die ik toepas op al mijn jurken. Chic met pumps, stoer met enkellaarsjes, sportief met - in mijn geval – sleehakken (de sportschoen onder de stiletto’s) of bij kouder weer met laarzen. Met vier paar schoenen ben ik dus op alles voorzien.

Rest me alleen de warmhoudertjes nog. Een leren blouson, een blazer, een bloesje en een basic cardigan. Om af te wisselen. En niet te vergeten: mijn natuurleren (een kleur die overal bij past) XL cross-body tas. Handenvrij (je draagt ‘m diagonaal) en dus heel erg praktisch. Dé travelhit bij uitstek. Dat hij ook ver daarbuiten dienst doet, is alleen maar economisch mooi meegenomen. Daarin een clutch bag (overdag portemonnee, na zonsondergang het perfecte avondtasje), een zonnebril, tandenborstel, tandpasta in miniformaat, iPod en een travelset van mijn favoriete beautymerk, gekocht in de luchthaven. Klaar. Toronto here I come.

Hilde

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina