Lekker warm & wollig

Lekker warm & wollig

Geen gure herfstdag zonder een lekker warme, wollen trui. Zin in meer-experte Sarah spotte prachtexemplaren op de catwalks van Chloé, Balenciaga, Chanel en Kenzo, en valt helemaal voor Burberry's trui met dierenkop. Maar hoe draag je zo'n trui met de nodige elegantie en hoe hou je 'm zo lekker wollig?


Een wollen trui is heerlijk comfortabel en écht niet alleen geschikt voor boswandelingen. Ga voor vrouwelijk chic en combineer je trui met een hoge kokerrok (River Island - € 98,95) en veterlaarsjes (Comma Shoes € 129,95). Draag je toch liever een broek? Combineer dan de trui met een broek in een opvallende print (Essentiel - € 195) en mocassins (Essentiel - € 125).

Hoe hou je je trui mooi?
Wol is een heerlijk zachte, natuurlijke stof, houdt de lichaamstemperatuur goed vast en is toch vochtdoorlatend. Nadeel is dat je je wollen kledingstuk met fluwelen handschoenen moet behandelen. Een paar regels:

1. Let altijd goed op de wasvoorschriften. Wollen kleding mag vaak niet in de wasmachine om krimpen en vervilten te voorkomen. Was je wollen trui sowieso altijd kort en laat hem zeker niet weken.

2. Vaak zal je wol met de hand moeten wassen. Gebruik hiervoor lauw water van zo'n 20°C, en voeg een beetje fijnwasmiddel toe. Behandel je trui tijdens het wassen zo zacht mogelijk. Spoel hem na het wassen met water van dezelfde temperatuur.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Ruikt je wollen trui een beetje muf na een avondje uit? Gebruik Febreze Textiel om de geurtjes in je trui te neutraliseren.

4. Stop je wollen trui niet in de droogtrommel. Je kan hem wel centrifugeren op een klein toerental. Tip: stop je trui dan in een kussensloop.

5. Voorkom lelijke punten aan je wollen kleding door ze plat te laten drogen.

Sarah

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador