Drie nieuwe manieren om een zijden sjaal te dragen

Drie nieuwe manieren om een zijden sjaal te dragen

Soms is een perfect accessoire het enige dat je nodig hebt om je look te updaten. Sjaals zijn hier ideaal voor. Maar het is niet altijd evident om er met een sjaaltje niet meteen als een oma uit te zien. Zin in meer toont je drie trendy manieren om je look een originele toets te geven.
1. De hoofdband
: chique en origineel, of je nu kort of lang haar hebt, door een sjaaltje als haarband te dragen krijg je een frisse, open blik. Nog meer zelfs als je make-up in dezelfde kleuren draagt.

Kies een vierkante, zijden sjaal en vouw hem diagonaal doormidden. Blijf omvouwen tot aan de puntjes om een hoofdband van circa 4cm te maken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Knoop het gevouwen sjaaltje rond je hoofd en begin achteraan in je nek.Knoop stevig vast boven op je hoofd en maak een klein knoopje met de twee puntjes van je hoofdband.Bevestig achter je hoofd en klaar!
 

2. De piratenhoofdband: de meest chique en meest bohemian trend van dit seizoen. Werkt best met lang, los haar.Het sjaaltje moet vierkant zijn en net zo lang als je haar zodat het mooi past bij de lengte van je coupe. Begin door het sjaaltje diagonaal te vouwen.Plaats het sjaaltje bovenop je hoofd en zorg ervoor dat het aan beide kanten gelijk valt.Knoop de twee uiteinden bovenop de driehoek die door het sjaaltje gevormd wordt. Maak een strakke knoop zodat het straks niet van je hoofd afvalt. Et voilà! Het ziet er zelfs nog beter uit als de uiteinden van het sjaaltje langs een kant van je gezicht vallen.

 


3. De ketting
: de meest gedistingeerde look. Werkt geweldig als eyecatcher op een van je topjes of kleedjes. Welk patroon het sjaaltje heeft maakt niet zoveel uit want het zal niet herkenbaar zijn wanneer gevouwen. Maar: hoe meer kleurtjes, hoe beter.

Net als met de hoofdband, vouw je de sjaal tot een band van 4 á 5cm breed. Maak een simpele knoop op ongeveer één-derde van de band.Maak nog twee knopen, eentje in het midden en eentje op twee derde van de band.Het resultaat zijn drie knopen op gelijke afstand, alsof je drie kralen aan een ketting zou hebben. Knoop het sjaaltje rond je nek met een mooie strik – net zo elegant als een echt sieraad!Een mooi sjaaltje is absoluut onmisbaar bij het updaten van je garderobe. Ook niet onaardig: zijde heeft de dubbele bonus van warmte in de winter te geven en licht te zijn in de zomer. Gebruik deze tips het hele jaar door!

Bij Zalando.be vind je alvast een mooie selectie sjaaltjes terug.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer