’n Kus van King Karl

’n Kus van King Karl

Het knettert in het hoofd van ZIN IN MEER-experte Sarah. De vraag die ze in haar schoot geworpen krijgt – wil je King of Fashion Karl Lagerfeld interviewen? – doet haar naar adem happen. Wil ze dat? Natúúrlijk! Maar ook wel een beetje niet...


Tien minuten, vijf vragen. Daar zal ik het mee moeten doen. Als onervaren interviewer zal ik al scherp uit de hoek moeten komen wil ik de ouwe rotten in het vak evenaren. Bovendien is Karl allergisch aan domme vragen. Maar wat vraag je een man waarover werkelijk alles al eens lijkt te zijn neergepend?

En dus schakel ik een hulplijn in: vriendin en model Delfine Bafort, die verschillende modeshows voor hem liep, schetst zijn backstageprofiel. Volgens haar is de man een onuitputtelijke creatieve duizendpoot met een warme persoonlijkheid die heel wat minder naast zijn stijlvolle designershoenen loopt dan al eens wordt aangenomen. Haar advies luidt: ‘Gewoon doen, jullie gaan ongetwijfeld een gezellige babbel hebben.’
Mijn tweede hulplijn – taartontwerpers Sweety Darling - moet me mijn openingszin bezorgen dankzij een unieke neptaart (nep, want geen suikers en vetten voor Mr. Lagerfeld).

Parijs. 21u30. Boven op het dak van het Centre Pompidou wacht iedereen vol spanning op de komst van het mode-icoon, die uiteindelijk samen met twee bodyguards én een privé-butler fashionably late arriveert. Terwijl hij zich uitgebreid laat fotograferen met celebrities waaronder Lou Doillon, Lily Cole en Haider Ackermann, vecht de pers om een plaatsje in zijn buurt. Karl blijft de rust zelve en ik besluit hetzelfde te doen, al was het maar om mijn taart van de verplettingsdood te redden...
Terwijl de pr-dames zich aan hun perfect geregelde interviewschema proberen te houden, neemt Karls manager al snel de touwtjes in handen: ‘I only choose people who make Karl happy!’ Er wordt gelobbyd, geduwd en gedrumd, maar na een elftal interviews houden Karl en zijn entourage het al voor bekeken, wat voor een golf van teleurstelling zorgt.

Tot die onvoorziene wending. Baptiste, een man die zichzelf voorstelt als een vriend van Karls muze, duwt me voorbij het kritische oog van de gevreesde manager en zo sta ik plots oog in oog met King Karl. En die... vuurt de ene vraag na de andere op mij af. De taart wordt in detail besproken, van hemdje tot teddybeer, en hij merkt vrijwel meteen het ontbreken van zijn favoriete drankje. Diet coke forever!
Ook de houding van zijn kloon met zijn goedgevulde strakke broek fascineert hem. Wanneer ik zeg dat het om een of ander gay fantasietje van taartenmaker Harald gaat, beaamt hij met een mysterieus lachje dat hij zich daar wel iets bij kan voorstellen. Met mijn handen op mijn oren – lalalalala - vertel ik hem lachend dat ik het niet wil horen (tuurlijk wel, maar soit) en dat hij gelukkig meer humor heeft dan Anna Wintour. (De dag dat Lady Gaga in Antwerpen werd gefotografeerd door Vogue, stond er een Sweety Darlingtaart met Anna in een kinky pose uitgestald in een etalage vlakbij. Hare majesteit wist die dresscode niet echt te appreciëren...)

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Mais oui... Die te grote mond, die uitgesproken neus! Verschrikkelijk! Mais j’adore!!’, lacht Karl schouderophalend. Ik vertel hem nog hoe zijn taartenneus last minute een schoonheidsoperatie moest ondergaan, omdat deze zat vastgekleefd aan het deksel van de taartdoos. Karl die niets van mijn onsamenhangend verhaal begrijpt, vindt het allemaal hilarisch en we hebben, zoals Delfine voorspelde, een fantastische babbel. Mijn ontmoeting wordt bezegeld met drie kussen van Karl en dan vertrekt hij met crew én taart huiswaarts en begeef ik me, overrompeld door dit avontuur, richting bar. Even alle commotie wegspoelen met wat bubbels... Mijn kater spoel ik de volgende ochtend weg met liters Cola Light.

Hilde

** De flesjes zijn vanaf 28 mei verkrijgbaar bij Galeria Inno en vanaf juni bij kappersketen Kreatos en bij Kinepolis tijdens Ladies TheMovies.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina