Niets mis met ‘n geitenwollensokje

Niets mis met ‘n geitenwollensokje

ZIN IN MEER-experte Hilde is een groene fashionista avant la lettre. Al jaren speurt ze rommelmarkten, kringloopwinkels en eBay af op zoek naar dat ene unieke item. Het verhaal achter het kledingstuk krijgt of bedenkt ze er bij...


Gelukkig is mijn ecologische voetafdruk een pak kleiner dan de hoeveelheid decibels die ik dagelijks verspreid, en blijkt mijn afwijkende hamstergedrag nu eindelijk een groter doel te hebben. Terwijl de niet-hamsterende medemens zijn wegwerpprincipes de komende jaren drastisch zal moeten aanpassen om onze planeet toch een beetje te ontzien, hoef ik mij alleen maar te concentreren op een paar kleine details. Althans wat mijn garderobe (en interieur) betreft. Maar alle kleine beetjes helpen, niet?

Rommelmarkten, kringloopwinkels, vintage stores, eBay... het zijn al jaar en dag mijn favoriete shopadresjes. Ik heb een zwak voor items met een verhaal, zelfs al ken ik het verhaal niet. Alles komt terug. Uiteindelijk halen ontwerpers hun inspiratie uit vervlogen modejaren en passen er een trendy mouw aan. Welke stijl je ook verkiest, uit de mode ben je nooit. Sta dus elk seizoen even stil bij je eigen garderobe of organiseer een kledingruil met vriendinnen voor je aan het shoppen slaat.

Is je drang naar iets nieuws echt niet te stoppen, investeer dan in duurzame kleren. Beter één stuk voor het leven, dan een hoop goedkopere stuks per seizoen die meestal in lageloonlanden worden geproduceerd.

De afgelopen jaren is de mode-industrie sowieso milieubewuster geworden. Elk zichzelf respecterend modelabel doet toegevingen en draagt haar steentje bij, waardoor de milieuvriendelijke mode zich heeft ontdaan van zijn stoffige imago. Geitenwollensokken staat nu voor een luxueus concept waarin elke fashionista (en elke portemonnee) zich kan vinden. Designer- of mainstreamwinkels, bewuster kopen is de boodschap. En met zo’n uitgebreid aanbod is het een kleine moeite om even stil te staan bij wat je uit de rekken haalt.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een absolute aanrader: Today is a good day ( www.todayisagoodday.be). Dit is waarschijnlijk de grootste ecologische kleding- en schoenenwinkel van Vlaanderen met alleen maar ecologische merken zoals Kuyichi en Camilla Norrback (kledij), Beyond skin (schoenen) en Amoosi (tassen).

Vergeet je beautyrituelen niet. Make-up, parfums, verzorgingsproducten, shampoos, conditioners... ook daar is groen de opkomende trend. Mijn favoriete shop: Magnolia ( www.magnolia.be), het beautyparadijs van ex-topmodel en stilste Audrey Heselmans. Je vindt er enkele ecopareltjes zoals de ultrahippe parfums van Rich Hippie, de Infioré-huidverzorging, de Ren-lijn, make-up van RMS, het Franse Absolution en Elemental Herbology.

Dat groen het nieuwe zwart is, onderstreept de enthousiaste Astrid Anquetil aka Low Impact Girl (volg haar eco-avontuur op haar website www.lowimpactgirl.be of via facebook) op een wel heel originele manier. Voor haar eindwerk besloot deze zestienjarige om twee jaar lang de ecologische daad bij het woord te voegen. Daardoor moest ondermeer haar kleerkast eraan geloven. Doorheen de hele periode zal ze slechts zeven outfits uit oudere collecties van Belgische topontwerpers dragen. Het gaat hier om kwalitatieve kleren die duurzaam gemaakt én gedragen worden, en die haar goede voornemens met stijl onderstrepen. Een meisje met een missie om een voorbeeld aan te nemen.

Hilde

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina