#nofilter: zo zie je er fabulous uit op elke foto

#nofilter: zo zie je er fabulous uit op elke foto

Of je nu een gezellig vakantiekiekje of een selfie maakt: met ons stappenplan zie je er op elke foto uit als de vamp die je echt bent. Say cheese!


STAP 1: De kleren maken de foto

 • Kies een bovenstuk met mouwen tot minstens aan je elleboog. Omdat blote armen meer huid tonen dan je gezicht, gaan ze er optisch veel dikker uitzien.
 • Hou het simpel: kies niet te hippe kleding maar ga voor tijdloze stukken. Zo kun je je foto’s jaren later nog bekijken zonder dat gênante ‘Wat had ik toen aan?’-gevoel. Hou ze wel proper, want vuile kleding op de foto is een echte faux pas! Dash houdt je kleren perfect schoon, zodat jij alleen maar hoeft te kiezen wat je aantrekt.
 • Neem je een foto met een groep vrienden of familie? Probeer jullie kleren dan te beperken tot één tot drie kleuren die mooi bij elkaar passen. Bijvoorbeeld pastelkleuren zoals lichtblauw, lichtroze en beige. Zo springen júllie uit de foto’s, niet jullie outfits!

Toptip van onze styliste Sarah Roelstraete:
“Deze all-time klassieker scoort altijd goed op beeld: denim met een leuk shirt of wit hemd en killer heels eronder. Zo ziet je foto er binnen enkele jaren nog steeds stijlvol uit!”

STAP 2: Breng Hollywood in je haar

 • Stylingproducten kunnen resten achterlaten in je haar, waardoor het er doffer uitziet. Was je haar daarom met de zuiverende shampoo Head&Shoulders die restjes verwijdert en je lokken weer doet glanzen zonder ze te beschadigen.
 • Plan je kappersbezoek twee weken op voorhand. Verse knipbeurten zien er zelden op hun best uit op dezelfde of volgende dag, en zo heb je wat tijd om je nieuwe kapsel in te werken.
 • Een té perfect kapsel ziet er streng uit op foto. Zwaai je hoofd even heen en weer net voordat de cameraknop wordt ingedrukt: die last-minute zwier laat je lokken er natuurlijk uitzien.

STAP 3: Zet je beste make-up voor

 • Ga voor een matterende basismake-up of foundation. Die bestrijdt overtollige glans en laat je huid er glad en egaal uitzien.
 • Kies een lipstick met een koele, blauwe ondertoon: zo lijken je tanden veel witter dan bij een warme oranje tint.
 • Ga niet op de dag van de shoot je wenkbrauwen te lijf met een pincet, maar doe dit minstens een dag ervoor. Zo vermijd je een rode of gezwollen huid: niet fotogeniek!
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Toptip van onze visagiste Ad Van Mierlo:
“Zet je wenkbrauwen aan om je gezicht vorm te geven en werk af met eyeliner of oogpotlood bovenaan. Doe dat niet onderaan, dat ziet er al snel te hard uit op foto. Zo word je de eyecatcher op élke foto!”

STAP 4: Creëer een tandpastasmile

STAP 5: Strike a pose

 • Vermijd het politiefoto-effect door je hoofd en schouders lichtjes te draaien tot een hoek van ongeveer 30 graden naar de lens toe. Zo krijgen je gelaatstrekken een meer flatterende diepte.
 • Rode ogen-angst? Kijk naar het licht net voor de foto genomen wordt zodat je pupillen kleiner worden.
 • Ga in een groepsfoto nooit het dichtst bij de camera staan, of je zult er uit proportie en groter uitzien. Zet jezelf op eenzelfde afstand als de anderen in de foto.

Toptip van onze fotograaf Joost Govers:
“Neem eens een selfie langs rechts en links om te zien wat je goede kant is. Je zult merken dat één kant altijd beter op foto plakt, dus weet je voortaan hoe je je gezicht moet draaien voor de mooiste foto.”

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer