Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

Gebeurt het ook geregeld dat je niks meer terugvindt in je kleerkast? Vier tips om ze zo overzichtelijk mogelijk in te delen.


In theorie lijkt het niet moeilijk, je kleerkast netjes houden. Maar tenzij je een inloopkast hebt met de afmetingen van een kleine flat loopt het altijd uit de hand. Daar hoef je je niet schuldig over te voelen. Zoiets gebeurt. Gelukkig bestaan er trucs om ervoor te zorgen dat het minder vaak voorkomt. Maar het blijft een werk in uitvoering. Verwacht dus niet dat je kast zich in één nacht vanzelf uitruimt én vlekkeloos blijft.

Stap 1: grote schoonmaak
De eerste stap is je kast uitmesten. Maak twee stapels van spullen die weg kunnen: een met items die je gaat weggeven, een met items die je van plan bent te verkopen.
De weggeefhoop bestaat meestal uit kleren met een vlek of scheur of die uit de mode zijn. De meeste mensen hebben gewoon veel te veel T-shirts of makkelijke broeken. Dun de stapel uit en je bespaart ruimte én krijgt er terug.
De tweede stapel ligt vol met items die je wel leuk vindt, maar nooit draagt. Zoals een trui die je twee jaar geleden in een opwelling kocht. Of een broek die te groot is nu je erin slaagde een paar kilo’s kwijt te raken. Als je weet dat je wat geld terugkrijgt voor deze kledingstukken, helpt het je misschien om er afscheid van te nemen. Zoek uit welke tweedehandswinkels in je buurt de beste deals hebben. En denk strategisch. Breng zomerkleren in mei binnen en winterkleren in september.

Stap 2: organiseer
Zodra je afscheid hebt genomen van die extra stukken in je kleerkast wordt het tijd om te organiseren. Sorteer per soort en dan per kleur. Het maakt je het leven zoveel gemakkelijker als je een outfit bij elkaar zoekt en nog een roze blouse nodig hebt bijvoorbeeld. Je kijkt gewoon in dat deel van je kast en hoeft niet te gaan graven en alles overhoop te gooien.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Stap 3: leg weg
Dit is een van de moeilijkste stappen. Als je je uitkleedt, leg dan telkens meteen wat je gewassen wilt hebben in de linnenmand en de rest terug in je kast. Meteen! We kennen het allemaal. Je komt thuis van je werk en bent doodop. Je drapeert je rok en blouse over je kast en bent er vast van overtuigd dat je het de dag erna wel weghangt. Dat resulteert meestal in een irritante stapel kleren die er nog altijd ligt na een week. Stress!
Een ander moment waarop je je kleren meteen moet weghangen is na het wassen en plooien of als je kleren hebt opgehaald bij de stomerij. Als het echt nodig is, reserveer dan tijd in je dagplanning of zet het op je todolijstje. Wat voor jou werkt, maakt niet uit, maar zorg dat het gebeurt.

Stap 4: plan vooruit
Als je een beetje tijd hebt in je drukke agenda, organiseer dan eens een privéverkleedpartijtje en probeer een aantal combinaties uit. Creëer outfits voor verschillende gelegenheden, van kantoor tot etentjes en een weekendje weg. Als je er echt tijd voor hebt, kan het nog leuk worden. Maak foto’s van jezelf in die combinaties zodat je ze je later nog herinnert. Als je dan een keer gehaast bent, hoef je niet al je kleren op de grond te gooien en te gillen dat je niks hebt om aan te doen. Vooruit plannen is je geheime wapen. Maar denk eraan: als je klaar bent met je verkleedpartijtje, hang en leg dan alles terug waar het vandaan komt!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina