Slim koopjes doen!

Slim koopjes doen!

Koopjes doen is leuk. Solden zijn super. Tenminste, als je je in de solden niet laat verleiden tot prullen die je niet nodig hebt. Lees onze tips en tricks om van de koopjesperiode een leuke én vruchtbare tijd te maken!


Koopjes hebben een magische uitwerking op ons: we moeten, zullen en kunnen niet ander dan ons er ten volle in storten! Hoe komt het eigenlijk dat ze ons als een magneet naar zich toe zuigen?

  • Koopjes doen ons geloven dat we slim zijn. We besparen immers een heleboel door minder geld uit te geven aan die leuke spullen!
  • We vertellen onszelf dat we die koopjes nodig hebben: we hebben toch zo hard gewerkt en hebben een beloning verdiend.
  • Bovendien vinden we tussen de duizenden koopjes net dat ene onweerstaanbare stuk dat ons helemaal uniek maakt. Toch?
  • En bovendien getuigt koopjes doen van verantwoordelijkheidsgevoel: we laten een bijzonder goede kans niet aan onze neus voorbijgaan. Of niet?

Wie slim in de koopjes duikt, komt als een gelukkige schattenjager thuis. Wie vertrekt als een kip zonder kop, kan wel eens thuiskomen met meer dan haar lief is en vooral. Neem daarom vooraf je voorzorgsmaatregelen.

  • Schrijf van tevoren op wat je precies wilt, in volgorde van belangrijkheid. Hou je tijdens het shoppen aan je lijstje.
  • Leg ook het bedrag vast dat je aan de koopjes wilt en kunt spenderen. Dan kun je eventueel nog afwijken van je lijstje, maar doe je geen extra kosten waar je achteraf spijt van krijgt.
  • Ga voor de koopjesperiode aanbreekt al eens rondneuzen in je favoriete winkels. Eventueel kun je de stukken die je wilt al passen, dat bespaart je tijd vanaf koopjesdag één!
  • Neem iemand mee op koopjesjacht. Zij of hij kan je opwinding in de juiste banen leiden en je helpen bij wat je écht staat.
  • Let op: meestal hangt er tijdens de koopjesperiode ook al een gedeelte van de nieuwe collectie in de winkel. Blijf daar voorlopig weg, je ging je vandaag concentreren op koopjes, weet je nog?
  • Vergeet niet dat je koopjes niet kunt omruilen: is een kledingsstuk beschadigd of vuil, dan neem je het beter niet mee.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Persbericht: Vrouwen hebben minder maar willen meer

Persbericht: Vrouwen hebben minder maar willen meer

Persbericht: Vrouwen hebben minder maar willen meer

Zin in meer onderzoekt de besteding van 8000 vrouwen Strombeek-Bever, 7 maart 2012 - In moeilijke economische tijden gaat men zijn budget al eens onder de loep nemen. Maar waar spendeert de Vlaamse vrouw haar tijd en geld nu precies aan? In het najaar van 2011 gunden meer dan 8000 bezoekers* van www.zininmeer.be een kijkje in hun portefeuille en tijdsschema. Blijkt dat de Vlaamse vrouw vooral aan één ding weinig gaat spenderen, en dat is aan zichzelf. Al heeft ze het tegelijkertijd ook moeilijk om te besparen op haar fashion- en verzorgingsuitgaven.