Stijl zit ‘m in de details

Stijl zit ‘m in de details

Als je let op enkele belangrijke details zal je er altijd zelfzeker, stijlvol en mooi uitzien. Iedere vrouw is anders en heeft een persoonlijke stijl, maar er zijn enkele universele waarheden. Kijk eens kritisch naar je garderobe en zie hoe je met een paar kleine aanpassingen een groot effect kunt bereiken.


1. De juiste maat
Vrouwen zijn er in alle vormen en maten – ongeacht wat de magazines ons vertellen. Daarom is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat je kleding goed past. Pers je er niet als een saucisse in. Koop de maat die je hebt en niet de maat die je wilt zijn. De getallen op de etiketten verschillen behoorlijk tussen verschillende ontwerpers en merken. 

2. Wees sexy zonder op stijl in the leveren 
Een stijlvolle vrouw weet de balans te vinden in het tonen van een beetje decolleté en wat been – maar nooit teveel van het een of het ander. Ondergoed dragen is een must, geen accessoire. Zelfs een mooie, sexy BH hoort ondersteuning te geven om zo je figuur en taille te accentueren. 

Stylisten raden aan om je BH jaarlijks professioneel te laten aanmeten, of iedere keer je bent afgevallen of aangekomen. Onderjurkjes egaliseren je silhouet en bieden bescherming, maar zorg ervoor dat ze onzichtbaar blijven. Corrigerend ondergoed minimaliseert lijnen en oneffenheden en zorgt voor een gesofisticeerde, gepolijste look.  

3. Kleed je naar je leeftijd
Kleren die er te jong uitzien, kunnen je zowel op professioneel als romantisch vlak limiteren. Kleding delen met je tienerdochter of haar vriendinnen is nog zo’n fashion faux-pas. Hoewel jonge meisjes de hipste, ultrakorte rokjes kunnen dragen, betekent dit niet dat het passend is voor een vrouw die twee keer zo oud is. Als je er graag jeugdig uitziet, neem dan een foto van het kledingstuk dat je inspireert en ga op zoek naar iets soortgelijks met ietsje meer lengte of andere variant die passender is voor een moeder of werkende vrouw. Stukken met peek-a-boo uitsnijdingen zijn schattig voor tieners, maar een moeder kiest best voor een variant met doorschijnende stukken die net iets meer camoufleren.   

4. Mensen horen jou te zien, niet je outfit
Begrijp ons niet verkeerd. We verwachten niet dat je ineens een muurbloempje wordt. Maar een outfit die op een verkleedpartij lijkt of iets dat je in een theaterproductie hebt gezien, maken je moeilijk aan te spreken. Om wat edge of artistieke flair aan je look te geven draag je bijvoorbeeld oorbellen of een hoed met sterke, architecturale lijnen. Schoenen kunnen een statement maken maar je wilt ook niet dat mensen naar je voeten staren. Voor een beetje eigenzinnigheid, probeer een schoen in dé kleur van het jaar, kobalt of lapis, maar vermijd trendy prints of teveel tierlantijntjes. 

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

5. Het mamasyndroom
Uitgeputte moeders met groeiende gezinnen hebben amper en momentje voor zichzelf. Maar drukke moeders hoeven er niet onverzorgd uit te zien. Vermijd het mamasyndroom door een klein beetje tijd te investeren in je look en je garderobe eens kritisch te bekijken. Ja, het is nog een item voor je to-do lijstje, maar enkele minuten aan jezelf spenderen is geen verloren tijd. Blijf niet hangen in stijlroutines. Met een paar kleine aanpassingen gaat je stijl van suf naar super: 

  • Dump te grote en gedateerde jeans en stukken die nergens meer bij passen.
  • Experimenteer met kleur, textuur, pasvorm en glans.
  • Geef geld uit aan jeans waarin je er geweldig uitziet van voor – én van achter. 

6. Snelle tips voor iedere dag
Er net en verzorgd uit zien is het absolute minimum voor iedere modieuze moeder. Kijk daarom altijd even naar jezelf in de spiegel voordat je het huis verlaat. Gooi kleding met gaten en vlekken weg. Naai losse knopen vast, knip losse draadjes af, verwijder pluisjes en haren (ook van de achterkant van je kleren) en poets je schoenen. Bewaar een mode-crisiskit in je auto of in je handtas voor beauty- en modenoodgevallen. Met deze items in je tas kan jou niks gebeuren:

  • reisformaat deodorant
  • mini naaisetje met knopen, draad en veiligheidsspeldjes of textieltape. 
  • nagelvijl en nagellak
  • blarenpleisters
  • een beetje make-up voor touch-ups

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer