Streepje voor...

Streepje voor...

Trends flaneren over de catwalk en houden het met wat geluk enkele seizoenen vol. Sommige blijven echter moeiteloos in de spotlights: de streepjes en strepen bijvoorbeeld, van klassiek over blauw-wit tot gedurfd multicolor. ZIN IN MEER-experte Hilde volgt de geschiedenis van de streep en belandt tussen de achttiende-eeuwse knoflook...


Gestreepte kooplui en zeebonken

De Chandail, de Franse benaming voor de typische Bretoense schipperstrui, komt van marchand d’ail ofwel knoflookverkoper. Deze achttiende-eeuwse functionele warmhouder van kooplui werd overgenomen door de Franse marine waar officieren een effen en matrozen een gestreept exemplaar als uniformtrui kregen aangemeten.

streepje voor

Zeemansparadijs

In de legendarische schipperswinkel Falcon Seamen Shop (Falconplein 2, 2000 Antwerpen, tel. 03/232 56 27) vind je naast deze authentieke zeemanstruien ook T-shirts, cabans en originele Engelse duffelcoats voor de hele familie. De zaak behoorde 115 jaar (vier generaties lang) toe aan de familie Everaert, en werd vorig jaar overgelaten aan Barbara Wijnants die er verzeild raakte met haar schoonbroer. Niet alleen zeelui maar ook jongeren en toeristen vonden ondertussen de weg naar dit zeemansparadijs. En gelijk hebben ze, want de truien en jassen gaan - als je de wasvoorschriften respecteert - maar liefst 15 jaar mee. Een absolute must- !

streepje voor

Nooit out

Van knoflookverkopers over zeebonken tot eigenzinnige catwalkcreatie: aan modewal is de liefde voor de gestreepte klassieker eeuwig. Vanaf de twintigste eeuw werd, dankzij het kusttoerisme, de gestreepte uitvoering met driekwartsmouw bijzonder populair en doken originele exemplaren, maar ook interpretaties van deze klassieker in het modebeeld op. Coco Chanel ontwierp het prototype van de vrouwelijke marinetrui, in de jaren tachtig maakte Jean Paul Gaultier zijn handelskenmerk van de Bretoense streep en Sonia Rykiel blijft al jaar en dag trouw aan de uitstraling van deze print.

streepje voor

Rivièra chic tot multicolor

Ook dit seizoen vieren streepjes wederom hoogtij, en hoe! Ontwerpers gooien het traditionele kantje van de klassieke blauw-witte strepen overboord: vloerlange jurken bij Jil Sander, streepjes van kop tot teen bij Prada, een speels gecombineerd klassiek kleurenpalet bij Moschino en luchtige multicolor outfits bij Marc by Marc Jacobs. Zoals altijd wordt ook deze trend vertaald in outfits naar ieders portemonnee. Hebben dus, een gestreept onder- of bovenstuk om eindeloos mee te combineren, zelfs met andere prints. Rivièra chic, sportief, stoer, romantisch... het kan en mag allemaal. Verwen er jezelf, manlief en ook je oogappel(s) mee.

Hilde

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Al enkele zomers duikt de short op in de collecties en deze zomer hebben we zelfs de geklede variant , met langere pijp ook gespot. Ideaal om het zomergevoel extra lang aan te houden en rekening houdend met deze tips vind je zeker een short die bij jouw figuur past.
Want denk eraan, een korte broek laat je benen langer lijken!

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...