Streepje voor...

Streepje voor...

Trends flaneren over de catwalk en houden het met wat geluk enkele seizoenen vol. Sommige blijven echter moeiteloos in de spotlights: de streepjes en strepen bijvoorbeeld, van klassiek over blauw-wit tot gedurfd multicolor. ZIN IN MEER-experte Hilde volgt de geschiedenis van de streep en belandt tussen de achttiende-eeuwse knoflook...


Gestreepte kooplui en zeebonken

De Chandail, de Franse benaming voor de typische Bretoense schipperstrui, komt van marchand d’ail ofwel knoflookverkoper. Deze achttiende-eeuwse functionele warmhouder van kooplui werd overgenomen door de Franse marine waar officieren een effen en matrozen een gestreept exemplaar als uniformtrui kregen aangemeten.

streepje voor

Zeemansparadijs

In de legendarische schipperswinkel Falcon Seamen Shop (Falconplein 2, 2000 Antwerpen, tel. 03/232 56 27) vind je naast deze authentieke zeemanstruien ook T-shirts, cabans en originele Engelse duffelcoats voor de hele familie. De zaak behoorde 115 jaar (vier generaties lang) toe aan de familie Everaert, en werd vorig jaar overgelaten aan Barbara Wijnants die er verzeild raakte met haar schoonbroer. Niet alleen zeelui maar ook jongeren en toeristen vonden ondertussen de weg naar dit zeemansparadijs. En gelijk hebben ze, want de truien en jassen gaan - als je de wasvoorschriften respecteert - maar liefst 15 jaar mee. Een absolute must- !

streepje voor
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Nooit out

Van knoflookverkopers over zeebonken tot eigenzinnige catwalkcreatie: aan modewal is de liefde voor de gestreepte klassieker eeuwig. Vanaf de twintigste eeuw werd, dankzij het kusttoerisme, de gestreepte uitvoering met driekwartsmouw bijzonder populair en doken originele exemplaren, maar ook interpretaties van deze klassieker in het modebeeld op. Coco Chanel ontwierp het prototype van de vrouwelijke marinetrui, in de jaren tachtig maakte Jean Paul Gaultier zijn handelskenmerk van de Bretoense streep en Sonia Rykiel blijft al jaar en dag trouw aan de uitstraling van deze print.

streepje voor

Rivièra chic tot multicolor

Ook dit seizoen vieren streepjes wederom hoogtij, en hoe! Ontwerpers gooien het traditionele kantje van de klassieke blauw-witte strepen overboord: vloerlange jurken bij Jil Sander, streepjes van kop tot teen bij Prada, een speels gecombineerd klassiek kleurenpalet bij Moschino en luchtige multicolor outfits bij Marc by Marc Jacobs. Zoals altijd wordt ook deze trend vertaald in outfits naar ieders portemonnee. Hebben dus, een gestreept onder- of bovenstuk om eindeloos mee te combineren, zelfs met andere prints. Rivièra chic, sportief, stoer, romantisch... het kan en mag allemaal. Verwen er jezelf, manlief en ook je oogappel(s) mee.

Hilde

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina