Trendy comfy schoenen

Trendy comfy schoenen

Ontdek deze tips die je vertellen hoe je schoenen kiest die je voeten noch je hippe look pijn doen!


In steden waar alles te voet gebeurt kunnen de voeten van een vrouw serieus afzien. Een schoen vinden die zowel comfortabel als trendy is kan lastig zijn. Vaak kiezen vrouwen voor comfort óf voor modieus omdat ze niet weten waar ze naar moeten zoeken in een schoen. Wij delen graag enkele insidertips met jou die ervoor zorgen dat jouw voeten er chic uitzien en zich heerlijk voelen. Of je nu boodschappen doet of op stap gaat voor een feestelijk avondje uit.  

Breedte is belangrijk
Het is echt superbelangrijk dat je tenen niet op elkaar gedrukt zitten. Je wilt ervoor zorgen dat de breedte van je voet netjes in de breedte van de schoen past. Je tenen in een te smalle schoen wringen kan allerlei voetproblemen veroorzaken zoals hamertenen en neuroma, een ontsteking die de zenuwen tussen je tenen treft. Kies breed en je hoeft je nooit meer zorgen te maken over geknelde zenuwen.

Maat is maar een nummer
Iedere ontwerper gebruikt een andere leest wanneer ze hun schoenen maken. Dat er maatje 39 op de schoen staat betekent niet dat hij de maat van jouw voet is. Dus maak je niet al te veel zorgen de volgende keer dat je gaat shoppen. Het is beter om een half maatje meer of minder te nemen zodat de schoen zeker goed past.

Ga pas op het einde van de dag schoenen kopen
Het is beter om schoenen te passen als je al de hele dag hebt rondgelopen. Je voeten zullen opgezet en een beetje zweterig zijn, waardoor je eventuele knelpunten gelijk gaat voelen – wat dus ook de bedoeling is. Neem voldoende tijd en loop door de winkel voordat je een aankoop doet. Hoe meer je voet aan de schoen went, hoe eerder je ontdekt of je echt een goed zittend paar schoenen aanhebt of niet.

Hak of geen hak
We voelen ons allemaal sexy met een mooie hoge hak, maar de meesten zitten niet heel erg lekker. Byrne denkt overigens niet dat een vrouw die comfortabele schoenen zoekt hakken moet vermijden. Elke vrouw kan er fantastisch uitzien in een hoge hak, maar ze moet ervoor zorgen dat ze het juiste type hak voor haar voet vindt.

Ze stelt voor om met verschillende hakhoogtes te spelen tot je er één vindt met een solide ondervoet. Blokhakken en wedges verdelen het gewicht en bieden stabiliteit, terwijl een goed gecentreerde hak van minder dan 7,5cm je gegarandeerd urenlang pijnvrij en superchic laat rondrennen.

Ballerina’s en waar op te letten
Buiten een lekker paar sneakers zijn ballerina’s de beste vriendin van de vrouw. Maar ballerina’s bieden vaak weinig tot geen steun, waardoor veel vrouwen al snel pijn in hun voeten krijgen. Je kan dit oplossen door een extra zooltje in de schoen te steken waardoor je voet meer steun krijgt en het voetbed zachter wordt gemaakt. Kies er eentje met een leren zool zodat je voet kan ademen.   

Geef de voorkeur aan lederen zooltjes, ze kosten misschien wat meer, maar het is het op de lange termijn wel waard omdat je een leren zool altijd kunt laten repareren of vervangen waardoor je schoen langer meegaat.

Kort gezegd hoef je echt niet aan comfort te verliezen als je een modieuze schoen zoekt. Met deze tips kan je niet enkel de laatste trends volgen maar ook je voeten helemaal happy houden.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer