Vakantie zit erop, terug aan het werk. 5 outfit-tips!

Vakantie zit erop, terug aan het werk. 5 outfit-tips!

Wat was je vakantie zalig! Maar nu is het tijd om weer aan het werk te gaan. Tijdens je vakantie droeg je waar je die dag zin in had, lekker spontaan. Maar nu je terug aan het werk bent, moet je weer meer met je outfits bezig zijn. Daarom zet Zin in meer 5 slimme tips voor jou op een rij. Van enkele essentiële stuks tot accessoires: jij wordt een echte stijlkoningin op de werkvloer!


Wanneer je ‘s ochtends de kleerkast opentrekt, heb je (zoals gewoonlijk) weer niets om aan te trekken. Je twijfelt en uiteindelijk ben je 10 minuten te laat op het werk door al je getreuzel. Laat je niet meer van de wijs brengen. Ga voor een look die gepast is voor een professionele omgeving zonder dat je je eigen persoonlijkheid uit het oog verliest.

De perfecte outfit voor op het werk? Zin in meer heeft 5 slimme tips:

Tip 1: Observeer je omgeving

Een standaard-kantooroutfit, eigenlijk bestaat dat niet. Of je nu in een bank, vastgoedkantoor of bij een reclamebureau werkt: er bestaan geen wetten die voorschrijven hoe je je moet kleden. Tenzij je een job hebt waarvoor je een uniform draagt, dat maakt het meteen een heel stuk makkelijker. Geen uniform? Dan verwacht je werkgever dat je netjes naar het werk komt. Om de dresscode van jouw werk te kraken, heeft Zin in meer een gouden tip! Observeer je omgeving en doe dat vanaf het eerste contact: de sollicitatie. Kijk naar wat de werknemers dragen die jouw sollicitatiegesprek afnemen. En kijk bij het buitengaan ook eens rond: die eerste indruk vertelt je al heel erg veel.

Tip 2: Hou het comfortabel

De tijd dat vrouwen op het werk flaneerden in stiletto’s of pumps ligt ver achter ons. Vandaag kan het een heel stuk comfortabeler zonder dat je aan stijl inboet. Denk aan een klassieke broek die je combineert met een paar hippe sneakers. Een jeansrok of fleurig jurkje combineer je met een platte veterschoen. Of een stoere jurk draag je met enkellaarsjes. Je moet er een hele dag mee rondlopen, dus draag vooral waar jij je goed bij voelt.

Bestel je gratis doseersysteem

Bestel je gratis doseersysteem

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Staaltje geselecteerd
Kies dit staaltje niet
Staaltje al besteld

Tip 3: Investeer in basics

Maak in je kleerkast een aparte stapel met werkkleding. Zo verlies je ‘s ochtends weinig tijd en is het makkelijker om werk en privé gescheiden te houden. Deze kledingstukken mogen in deze stapel alvast niet ontbreken:

    • Een rok die je figuur in de verf zet: een rok moet mooi de vorm van je lichaam volgen. Kies dan ook voor een exemplaar dat je figuur respecteert en de positieve punten benadrukt. En wat met de lengte? Een rok tot aan de knie of 5 cm erboven: perfect! Korter? Da’s misschien minder gepast voor de werkvloer. Let op: ga niet voor een rok in stretch of een strak exemplaar dat aan je benen plakt. De kans dat je je ondergoed door de rok ziet, wordt alleen maar groter. En dat is echt een fashion faux pas. Ook een (te) diep uitgesneden decolleté of een blote rug vermijd je best.
    • Een wijde of brede broek: deze broek draag je ‘s winters en ‘s zomers. Het verschil? De stof. Maar dit model is zo makkelijk om te combineren, dat elke vrouw zo’n broek in haar kast moet hangen. De meest voorkomende kleuren zijn blauw, zwart of (donker)grijs. Dit combineer je vervolgens met een leuk topje of een blouse met print. Wel belangrijk: een brede broek vraagt om een aanpassend bovenstuk. Een brede broek met een brede blouse = no go.
    • Een wit hemd: dit kledingstuk is een echte must-have omdat je het op zoveel manieren kan dragen. Op een jeans, een geklede broek of rok, of in combinatie met een stoer vestje of een mantelpakje: een wit hemd is altijd een goed idee. Bekijk ook zeker onze tips om je witte hemd helemaal wit te houden.
    • Een mantelpakje: is deze combinatie niet te klassiek voor op het werk? We kunnen je geruststellen: een mantelpakje blijft ook vandaag nog welkom op de werkvloer. Maar ga niet voor (te) klassiek. Wanneer je in de winkel staat, kies dan voor een mantelpakje met een moderne snit. Da’s een leuke twist!

Tip 4: Vermijd een kleurenclash

Een gele broek met rode sneakers en een paarse jas? Deze ‘kleurenkakafonie’ is vast een doorn in het oog van je collega’s. Als het carnaval is, kan dit misschien nog (net) door de beugel. Maar voor een gewone werkdag raden we je toch meer neutrale kleuren aan. Met zwart, wit of blauw zit je altijd goed. Ook grijs en donkergrijs zijn kleuren die passen op de werkvloer. Je sobere outfit vrolijk je op met funky accessoires. Een rode ketting, appelblauwzeegroene oorbellen of een tas met print.

Tip 5: Werk je look af met de juiste accessoires

En dat brengt ons meteen bij de laatste tip: de accessoires. Vertrek vanuit je outfit en voeg hier accessoires aan toe. Het is de ideale manier om kleur in je outfit te brengen. Of om meer van je persoonlijkheid te laten zien. Een ketting, een sjaaltje of de juiste handtas tillen je look meteen naar een hoger niveau. Vergeet ook je nagels en haar niet. Verzorgde nagels en een mooi kapsel zorgen dat je er verzorgd uitziet.

Heb je je kantooroutfit gevonden? Top! Om deze look langer mooi te houden, gebruik je Ariel als wasproduct. Dat doet je kleding stralen en jij straalt mee. ;)

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina