Weldoordacht eigenwijs

Weldoordacht eigenwijs

Klassiek kun je ZIN IN MEER-experte Hilde bezwaarlijk noemen. Ook niet voorspelbaar, kleurloos of saai. Misschien flamboyant, extravagant, gedurfd en supervrouwelijk. Maar ook: weldoordacht, want de vestimentaire basisregels worden strikt opgevolgd.


“En wàt doet dat meisje (waarvoor dank, mijn dag- en nachtcrèmes werken duidelijk beter dan de cellulitiscrèmes die ik smeer...) met haar krullen dan precies?" Het antwoord wordt onthaald op ongeloof en verontwaardiging: “Hoe kan zij in godsnaam stijladvies geven, als ze in haar negligé op een trouwfeest verschijnt!" En voila, de naakte waarheid wordt nogmaals bevestigd: ondergoed als bovengoed mag dan al een paar seizoenen een (catwalk)trend zijn, kant, satijn en hier en daar een streepje bloot buiten de slaapkamermuren is voor de kortzichtige medemens nog steeds not done (tenzij je voor pornoactrice Linda Lovelace versleten wil worden).

History repeats itselfs. Mijn ‘Like a virgin’-Madonna-copycat kon destijds al op weinig bijval rekenen. Strafstudie, huisarrest, break ups onder ouderlijke dwang, oneerbare voorstellen van de vaders van de vriendjes die gedwongen werden het met me uit te maken... Twintig jaar later wordt de helft van mijn garderobe door sommigen blijkbaar nog steeds zonder pardon tot de brandstapel veroordeeld. Een mens zou voor minder een identiteitscrisis krijgen.

Maar ik pleit schuldig. Schuldig aan mijn voorliefde voor ‘oneerbare’ outfits. Mede in de hand gewerkt door de verdraagzaamheid – halleluja, praise the lord! - van mijn naaste omgeving. God bless them. Niemand die aanstoot neemt aan mijn diep gedecolleteerde verschijning, zij het met of zonder randje kant. Het is ook niet zo dat ik mijn best doe er sletterig uit te zien. Integendeel, ik hou me altijd netjes aan de vestimentaire basisregels van deze tricky look.

Niet alleen zorgen onderrokjes, combinaisonjurkjes en korsetten voor blikdicht sexappeal onder exclusieve doorkijkstofjes, ze staan als stuk op zich en ze nemen een volwaardige plaats in mijn garderobe in wanneer ik ze combineer met sobere basics (denk blazer, twinset, leren blouson) of chunky breigoed (mét hippe arm- of beenwarmers) voor een casual look.

Ik zweer bij perfect zittende lingerie, mix een diep decolleté nooit met minionderstukken, ga voor exclusieve stofjes (die staan altijd chiquer) en werk af met tijdloze accessoires. Geen al te ingewikkeld kapsel, een minimum aan make-up en een ingetogen vleugje parfum ter afwerking. Niet onbelangrijke details die de dame in kwestie in haar state of shock blijkbaar helemaal zijn ontgaan. Het zij haar bij deze vergeven.

Hilde

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Al enkele zomers duikt de short op in de collecties en deze zomer hebben we zelfs de geklede variant , met langere pijp ook gespot. Ideaal om het zomergevoel extra lang aan te houden en rekening houdend met deze tips vind je zeker een short die bij jouw figuur past.
Want denk eraan, een korte broek laat je benen langer lijken!

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...