Welke bikini of badpak past bij jouw figuur?

Welke bikini of badpak past bij jouw figuur?

Voel je goed in je badpak of bikini als je zalig naast het zwembad ligt of op reis bent.


Wees eerlijk, wanneer heb je voor het laatst een mooie bikini of een leuk badpak gekocht? Het zijn van die stukken die we vaak eerder als functioneel dan stijlvol beschouwen. Maar met een klein beetje aandacht kan je makkelijk een badpak of bikini vinden die er superleuk uitziet én die de mooie kantjes van je lichaam onderstreept.

1. Heb je een zandloper figuur?


Van links naar rechts: Hunkemöller, Kiwi St Tropez, Twin-Set, Hunkemöller

Als je schouders en heupen even breed zijn en je een smalle taille hebt, dan ben je één van de gelukkigen. Jouw prachtige lichaam heeft een zandloper figuurtje en je staat met bijna alle stijlen - zeker als je ‘petite’ bent! Probeer ze dus allemaal: een badpak, een bikini, glitters, effen kleuren, motiefjes of stel je eigen combinatie samen.

2. Is je lichaam eerder peervormig?

Van links naar rechts: Filippa K, Hunkemöller, Kiwi St Tropez, Hunkemöller

Dit lichaamstype wordt gekenmerkt door ronde heupen en benen met smallere schouders. Jouw geheime wapen is een tweedelig zwempak met een opvallend topje! Het hoeft natuurlijk geen fluokleurtje te zijn, maar het bikinitopje hoort de aandacht naar boven te trekken en weg te houden van je heupen. Kies altijd laag uitgesneden broekjes omdat hoog uitgesneden broekjes de heupen accentueren. En laat de badpakken en bikini's met horizontale strepen maar liggen: het eerste verkort je benen en het tweede maakt je dijen breder!

3. Heb je een jongesachtig figuur?

Van links naar rechts: Tommy Hilfiger, Filippa K, Zalando, Kiwi St Tropez

Met een jongensachtig figuur zijn je schouders en heupen even breed maar is je taille maar weinig gedefinieerd.
Ga op zoek naar een zwempak die je heupen én je vrouwelijkheid accentueert. Om je figuur meer voluptueus te doen lijken opteer je voor een bikini met driehoekjes. Zo ziet je lichaam er minder vierkant uit.
En als je liever een badpak draagt? Geen probleem, kies gewoon iets in fellere kleuren zoals rood. Je kan ook motiefjes rond de heupen proberen, zolang het geen driehoekjes of vierkantjes zijn omdat deze weinig flatterend zijn. Vierkante halslijnen en shortjes verban je naar achterin de kast - deze zijn veel te mannelijk.

4. Ben je een omgekeerde driehoek?

Van links naar rechts: Kiwi St Tropez, Bjorn Borg, Twin-Set, Tommy Hilfiger

Dit lichaamstype wordt gekenmerkt door brede schouders en slanke heupen. Als je voor een badpak kiest, probeer er dan een te vinden met een diep ingesneden v-hals zodat je de focus wegneemt van je schouders en ze minder dominerend maakt. Als je liever een bikini draagt ga dan voor hoge shorts met horizontale strepen. Zo creëer je de illusie van bredere heupen. Neem nooit een laag getailleerd broekje want dit accentueert alleen maar hoe smal je heupen zijn!

SUPERSLIMME TIP
Stel je eigen bikinisetje samen met een felle kleur van boven en een donkere kleur van onderen. Zo lijken je heupen slanker. Voel je je toch nog wat minder zelfzeker in je bikini of badpak? Kies dan voor een pareo, een echte must-have voor het strand.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

leeke

leeke

gemeld

bij de badpak en bikini tip staat het meest voorkomende figuur niet vermeld, namelijk de appel, redelijk recht, boven en onder +- even breed en een zware ( dikke ) buik- lenden= is ook meteen het moeilijkste om mooi te laten uitkomen in bikini/badpak. ;-)

  • melden
Trudo

Trudo

gemeld

dank jullie hoor voor de fijne geschenken, het maakt de zomerdagen nog mooier!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Top tips om binnen je was te drogen

Top tips om binnen je was te drogen

Top tips om binnen je was te drogen

Je was buiten laten drogen doet je was ze heerlijk ruiken en helpt ook nog eens besparen op de maandelijkse energiefactuur. Maar wat op regenachtige dagen? Volg deze tips over hoe je je kleding binnen kunt laten drogen, zelfs als je geen droogkast hebt.

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Wasmaatje

Wasmaatje, doseerdop

Wasmaatje

Het Wasmaatje legt je graag uit wat de beste dosering is. Zo verspil je geen wasmiddel en dus ook geen geld. Doseer zoals het moet, dan was je goed

(42)
Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Deze zoete rijstbeignets zijn een traditie in Toscane, zeker op de naamdag van de Heilige Sint Jozef, 19 maart.