Zo doe je de beste koopjes tijdens de solden

Zo doe je de beste koopjes tijdens de solden

De solden zijn een ideaal moment om dingen die we nodig hebben te kopen aan een zacht prijsje. Maar we raken allemaal wel een keertje het noorden kwijt en dan geven we te veel uit dingen die we eigenlijk niet nodig hebben. Hou deze tips in het achterhoofd en ga met plezier shoppen dit jaar!


1. Zet een limiet
€20, €50, €100, €200…  Stel een redelijk maximum bedrag vast voor wat je nodig hebt en ga hier niet overheen. Besteed je minder, dat is dan goed meegenomen! Probeer je “beschikbare budget” niet direct op te maken en denk echt na over wat je gaat doen. Als je niet helemaal zeker bent, koop het stuk dan niet, zelfs al sta je aan de kassa.  

2. Maak een lijstje
Wanneer je gaat shoppen helpt een lijstje je aan je vooropgestelde doelen te houden. Schrijf de dingen die je wilt hebben op een papiertje en wijk hier niet van af. 

3. Vergelijk prijzen
Waarschijnlijk vind je soortgelijke stukken, of zelfs exact dezelfde items, bij verschillende winkels of warenhuizen aan heel andere prijzen. Laat je niet verblinden door het eerste dat je ziet; kijk, vergelijk de prijs en kwaliteit en vergelijk de prijs in de winkel ook eens met de online prijs indien ze een online shop hebben – ook hier kan het behoorlijk verschillen! 

4. Probeer contant te betalen
Het is goed als je ziet hoe snel het geld uit je portefeuille verdwijnt want zo blijf je meer bewust van hoeveel je hebt uitgegeven. Cash is alvast een stuk beter dan je kredietkaart te gebruiken en aan het einde van de maand een hartaanval te krijgen wanneer je je bankrekening ziet. 

5. Koop echt afgeprijsde artikels
Hoe interessant een prijs ook is, kijk even naar wat de oorspronkelijke prijs was op het kaartje. Dit moet wettelijk zichtbaar zijn; kan je het niet vinden, vraag het dan aan de kassa. Misschien word je aangenaam verrast of realiseer je je dat het stuk het eigenlijk niet echt waard is.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

6. Zorg ervoor dat de kwaliteit hetzelfde is
Een kapot of vuil stuk is geen solden artikel, het is een restant. Let er dus op dat je aankoop van dezelfde kwaliteit is als die aan de gewone prijs, dat het in goede staat verkeert en er geen gebreken zijn. Soms lijken afgeprijsde artikels een echt koopje te zijn, maar dat is niet altijd het geval! 

7. Bewaar kassabonnetjes, etiketten en garantiebewijzen
Voor het geval dat je spijt krijgt van een aankoop en je het voor iets anders wil ruilen. Oh ja! Vergeet zeker niet te vragen of je iets kunt terugbrengen of ruilen voordat je iets koopt. Sommige winkels hebben speciale voorwaarden voor aankopen tijdens de solden; als je niet zeker bent, vraag het de winkelverantwoordelijke. 

8. Accepteer geen uitzonderingen
De dienst na verkoop en productgarantie horen exact hetzelfde te zijn als tijdens de rest van het jaar; accepteer geen restricties of begrenzingen. 

9. Koop rustig online
Online kun je dingen kopen die je al in de winkel hebt gezien zonder je te moeten haasten. Er zijn geen ellenlange rijen en over het algemeen komen de stukken rechtstreeks uit de winkel en verkeren dus in perfecte staat.  

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

madelief

madelief

gemeld

ik ben op zoek naar de ideale bruine laarzen, al een pak winkels gedaan maar mijn goesting nog niet gevonden. we zoeken verder!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina