Zo haal je die droomjob binnen!

Zo haal je die droomjob binnen!

Yes, je mag gaan solliciteren voor je droomjob. Of dat nu bij een prestigieus advocatenkantoor, een hip reclamebureau of een betrouwbare bank is, je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken. Dit zijn de do’s & don’ts!


Show that smile
De meeste mensen zijn graag in vrolijk gezelschap. Denk eens na: als je op een feestje bent, stap je dan spontaan af op iemand die gelukkig lijkt en breed glimlacht of op de persoon die in de hoek staat en er maar zielig uitziet? Zo gaat dat ook bij jobinterviews. Je hebt al je capaciteiten aangeprezen in je brief, nu kun je laten zien hoe leuk jij bent om mee te werken. En er is nog een reden om te glimlachen: uit een recente studie blijkt dat 88 procent van de ondervraagden zich iemand met een aantrekkelijke smile herinnerden.

Laat een goede indruk na
Als je naar een sollicitatiegesprek gaat, zorg dan dat je er verzorgd uitziet. Een schone maar niet afgeborstelde look doet het. Werk je wenkbrauwen netjes bij. Je hebt dan minder make-up nodig omdat ze je gezicht omlijsten. Verder nog wat blush en lipstick en je bent klaar. Bewaar opvallende knalmake-up voor een avondje uit.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Succesoutfit
Niet makkelijk om te beslissen wat je aantrekt naar een sollicitatiegesprek. Je wilt niet te casual overkomen, maar je wilt ook wel wat van je persoonlijkheid tonen. Een mooi passend pak, een leuke rok en een cardigan zijn een goede investering. De snit is het belangrijkste. Zelfs een goedkoop pak kan er duur uitzien als het je op het lijf geschreven lijkt. Kijk voor details die je kleding interessanter maken, zoals een andere kleur dan zwart of knoopjes met een glanslaagje.

Stel vragen
Oké, je ziet eruit om door een ringetje te halen. Nu is het tijd om een goede indruk na te laten en de interviewer te laten zien wie je echt bent. Vertrek voorbereid naar het interview. Maak je huiswerk en verzin goede vragen rond de jobomschrijving, de organisatiecultuur, managementstijl en huidige en toekomstige uitdagingen in je functie. Zorg dat je zelfbewust overkomt en maak oogcontact met de interviewer. Als je tijdens het interview beseft dat je de job dolgraag wilt hebben, laat het dan ook weten. Toon je enthousiasme. Dat helpt een positieve blijvende indruk na te laten. En voor je het weet, haal jij die droomjob binnen!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina