Damesoutfit voor kerstavond: wat trek je aan?


Beauty
4/10/2018
Wat trek je aan voor kerstavond? Welke outfits zijn dit jaar in de mode? Met deze ideetjes kom je te weten hoe je op de laatste avond van het jaar de mooiste bent.

Modetendensen gaan snel voorbij. Vorig jaar waren metaalkleuren helemaal in. De zomer daarvoor was er geen ontkomen aan de totaal witte look. Wat de mode ook voorschrijft, iedereen moet zijn eigen stijl vinden! Met deze 6 trends oogst je gegarandeerd succes.

1. Outfit voor kerstavond: exit het zwarte kleedje

Het zwarte kleedje kun je in de kast laten hangen voor je oudejaarsoutfit. Dit jaar zijn vrouwelijke kleedjes in soepele stoffen in de mode. Ze worden in de taille opgehouden met een ceintuur of nonchalant vastgebonden of geknoopt. De stoffen zijn luchtig, van kant of in laagjes en in de intense kleuren van framboos, aubergine of chocolade. De mouwen zijn lang, driekwart of kort. De decolletés van de kerstoutfits voor dames zijn diep, zeer diep zelfs. Anderzijds worden de benen eerder aan het oog onttrokken. Kleedjes gaan van aan de knie tot half onder de knie, maar met een diep decolleté is het dan ook niet nodig nog meer te ontbloten om er geraffineerd en sexy uit te zien.

2. Outfit voor kerstavond: tricot en nog meer tricot

Dit jaar is tricot in de mode, maar niet de vreselijke kersttrui die helemaal achterin je kast ligt. Je kunt je niet vergissen in je feestoutfit, met aangenaam zittende truien in grijze en natuurlijke kleuren, marineblauw of met geometrische vormen of dik breiwerk. Je moet alleen maar letten op de proporties. Je kunt wijde truien combineren met strakker zittende kleedjes of broeken. Let er alleen op dat je niet helemaal verdwijnt in je trui voor je feestoutfit. Kleedjes in breiwerk zijn ook trendy. In een ultra nonchalante stijl ofwel juist heel strak: je kunt kiezen uit een hele waaier van varianten qua silhouet.

3. Oudejaar: gedurfde grafische motieven

Als je wilt weten wat je met Kerstmis draagt, zijn prints dit jaar weer helemaal in. Abstract en wild, een- of veelkleurige botanische prints: ze verlenen kleedjes, jassen en mantelpakjes een mysterieus cachet. De combinatie van een hemdsbloes met een grafische print bij een kort rokje in een effen kleur is een originele kerstoutfit voor dames. Een broek met een motief bedrukt en daarbij een weide trui garandeert klasse. Een kleedje bedrukt met een foto maakt zeker indruk. De meest avontuurlijke dames kunnen verschillende prints combineren: in dat geval moet je erop letten een goede balans te houden tussen de maat en de kleur, en ook in de mengeling van de kleinere met de grotere motieven in de verschillende kleuren.

4. Wat trek je aan voor Kerstmis? Glitter en glans!

Pailletten, steentjes en allerlei kristallen doen hun intrede voor onze vrouwelijke kerstoutfit: op de schouders, de kraag, de voorkant van topjes en aan de zoom van broeken. Sierlijke elementen associëren met eenvoudiger pakjes of een effen tailleur om een schitterende glamour in scène te zetten. Pas op dat je het niet overdrijft voor je kerstoutfit door net iets te veel elementen bij elkaar te combineren, zoals een top bezaaid met kristallen en een broek met pailletten. Je wilt er immers ook niet als een tweede kerstboom uitzien.

5. Accessoires bij je kerstkleding

De gekte van de frulletjes houdt niet op bij je kleren. Juwelen, parels, spijkers en kantwerk vind je terug op sjaals, zakken, schoenen, laarzen en kapselaccessoires. Glanzende voorwerpen en sierelementen luisteren elke kerstoutfit voor vrouwen op. Maar ook hier geldt dezelfde regel. Je moet ze op intelligente manier aanbrengen bij een kledingstuk in een effen, erbij passende kleur. Een glanzend accessoire moet je stijl compleet maken, niet verstikken.

6. Subtiele structuur voor je vrouwelijke kerstkleding

Gestructureerde combinaties en tailleurs zien er altijd gesofistikeerd uit. Maar dit jaar kun je ook experimenteren met wat soepeler combinaties en persoonlijk gemaakte, impertinente versieringen: zoals een blouson met knoopjes of een originele snit of een korte, wijd uitlopende mantel. Het doel is er elegant uit te zien, niet pompeus.

Voor een geslaagde look met Kerstmis, is het nooit overbodig te investeren in enkele strategische elementen - zoals een verleidelijk kleedje, een pull met print, een hemdsbloes met abstracte bedrukking, een met glanzende steentjes bezette clutch - en die te dragen bij je gewone kleren. Dat is een uitstekende manier om de feestdagen met klasse door te brengen! Maar vergeet niet een goede waspoeder.