Hoe breng je de kleerkast op orde?


Beauty
10/05/2021
Zo veel kleren, en toch niets om aan trekken? Dat gevoel kent iedereen! Breng orde in je kleerkast en vind je wat je echt goed staat!

Opgeruimde kleerkast - stap 1: kleding die niet meer past

Een te korte jeans, een te wijde blouse, een trui die gekrompen is in de was ... Verzamel al je moed en doe gewoon alle kleding weg die je niet meer past. Als je vreest aan te komen of gewicht te verliezen, of als je denkt dat je sommige stukken later nog nodig zult hebben, doe die kleding dan in een grote plastic zak om enkele maanden te bewaren. Op een gegeven moment besef je dat je ze niet echt nodig hebt: dan merk je vanzelf hoe makkelijk het is om er afstand van te doen. Spaar heel wat tijd uit bij het sorteren van je kleding en ga aan de slag met deze 11 tips voor een goed opgeruimde kleerkast!

Opgeruimde kleerkast - stap 2: kleding die je niet meer draagt

Je hebt ongetwijfeld één of twee items die je van plan bent ‘een dezer dagen’ te dragen. Maar als je een kledingstuk al meer dan een jaar niet meer hebt aangetrokken, is het vast omdat je geen zin hebt om het te dragen of omdat de gelegenheid zich nooit voordoet. Het is dan ook beter om er een andere bestemming voor te vinden. Een broek die je al een jaar lang niet meer uit de kast hebt getrokken kun je immers best missen! Voor dat soort items kun je terecht bij een tweedehandszaak. Je kunt ook thuis een swap party organiseren. Is de kleding beschadigd of tot op de draad versleten, dan is recyclage de beste optie!

Opgeruimde kleerkast - stap 3: kleding waar je van houdt

Misschien ben je geneigd om sommige kledingstukken bij te houden voor een speciale gelegenheid? Om deze slechte gewoonte te verliezen, volstaat het dat je zorg draagt voor de kleding in kwestie. Je zult minder bang zijn voor slijtage en zult deze kleding vaker durven dragen. Dit zijn onze tips voor een goed onderhoud van je kleding:

  1. Was je kleding in de machine me Ariel 3in1 Pods. Dit wasmiddel reinigt en verwijdert vlekken met respect voor je kleding, die er weer stralend uitziet.
  2. Bescherm je kleding tegen uitrekken, verkleuren en pluizen met Lenor wasverzachter. Je kleding zal zacht en comfortabel aanvoelen.
  3. Geef je kleding een aangename geur met Lenor Unstoppables geurbooster voor de was. Zo geniet je van 12 weken meer frisheid in je kast!

Opgeruimde kleerkast - stap 4: inspirerende kleding

Maak de stand van zaken van je dressing op en leg een capsule garderobe aan. Houd in je garderobe enkele ‘allernoodzakelijkste’ kledingstukken, waarmee je vijf of zes combinaties kunt vormen die je goed staan. Neem een foto van elke outfit, zonder de schoenen en accessoires te vergeten. Plak deze foto’s op de binnenkant van de deur van je kleerkast: als je niet weet wat je moet aantrekken, kun je je door deze foto’s laten inspireren!

Opgeruimde kleerkast - stap 5: kleuren die jou uniek maken

Kleuren kunnen om het even welke outfit opfleuren! Houd daarom enkele gekleurde items: felgekleurde T-shirts, sjaaltjes met een sterk contrasterend motief en flashy handtassen. Maak je look uniek door je outfit af te werken met een of twee van deze accessoires!

En jij, wat is jouw aanpak voor een goed opgeruimde kleerkast?