Slim winkelen: hier is hoe het moet


Beauty
10/05/2021
Wil je een slimmere en snellere aanpak tijdens het shoppen? Lees hier snel vijf tips die ervoor zorgen dat je een superslimme shopper wordt!

Slim winkelen: hier is hoe het moet Description: Wil je een slimmere en snellere aanpak tijdens het shoppen? Lees hier snel vijf tips die ervoor zorgen dat je een superslimme shopper wordt!

De tijd is gekomen om de mythe dat "alle vrouwen houden van shoppen" , de wereld uit te helpen. Talrijke vrouwen vinden immers dat het enorm vermoeiend is om van winkel tot winkel te strompelen. Zéker als de kinderen hier bijzijn. Om die reden hebben we een vijftal tips verzameld voor vrouwen die niet meteen terugvinden wat ze zoeken op de webwinkels en dus genoodzaakt zijn de stad in te trekken.

5 tips voor slimmer kopen

  • Beslis wat en waar

Besluit voorafgaan aan het shoppen wat je wilt gaan kopen en naar welke winkels je daarvoor moet. Zo hoef je geen tijd en energie te verspillen aan het onnodig op en neer lopen door de winkelstraat. Eigenlijk begint het slim shoppen nog voor je besluit wat je wilt gaan kopen. Geen enkel kledingstuk zal namelijk goed passen als je niet lekker in je vel zit. Doe je haar, spuit wat parfum op en gebruik je favoriete lippenstift. Zo weet je zeker dat het onflatterende licht in de paskamers jou niet gaat weerhouden je perfecte item te vinden

  • Stel grenzen als je kinderen mee gaan winkelen

Wanneer je kinderen mee naar de winkels gaan is het belangrijk dat je vooraf met hen afspreekt dat jullie maar naar een gelimiteerd aantal winkels gaan. Een maximum van 5 winkels past het beste binnen de slim shoppen strategie. Zorg dat ze boeken of spelletjes meenemen om zichzelf bezig te houden wanneer jij aan het passen bent.

  • Vermijd paskamers

Veel tijd besparen tijdens het winkelen doen we makkelijk door paskamers te vermijden. Het beste is om verschillende maten te kopen en ze in alle rust thuis eens te passen. Zo goed als alle winkels hebben vandaag een zeer flexibel ruilbeleid (vraag er eens naar). De modaliteiten met betrekking tot het ruilen van gekochte zaken controleren is dus belangrijk om te vermijden dat we voor onaangename verrassingen staat. Ook is het slim om de kleding thuis te passen omdat we meteen kunnen zien wat al dan niet bij onze garderobe past.

  • Pas schoenen altijd twee keer

Wanneer je schoenen gaat kopen pas ze dan altijd twee keer: één keer in de ochtend en één keer in de avond. Je voeten worden namelijk gedurende de dag wat dikker. Hierdoor is het wel slim om zowel 's ochtends als 's avonds te passen zodat je zeker weet dat je schoenen altijd lekker zitten. Mocht je hier geen tijd voor hebben, dan kan je dit ook altijd binnenshuis doen en ze alsnog ruilen wanneer ze niet goed zitten.

  • Koop er meer dan één

Wanneer we iets vinden dat volledig naar onze smaak is, kunnen we er gelijk nog eentje kopen! Dit is zo voor items die we al lang mooi vinden en naar op zoek zijn, zoals een knappe zwarte jurk. De nieuwe spullen houden we natuurlijk steeds extra proper met een uitstekend wasmiddel.

Heb jij ook goede tips om intelligenter te shoppen? Deel ze met ons!