Welke bikini of badpak past bij jouw figuur?


Beauty
17/02/2023
Voel je goed in je badpak of bikini als je zalig naast het zwembad ligt of op reis bent.

Wees eerlijk, wanneer heb je voor het laatst een mooie bikini of een leuk badpak gekocht? Het zijn van die stukken die we vaak eerder als functioneel dan stijlvol beschouwen. Maar met een klein beetje aandacht kan je makkelijk een badpak of bikini vinden die er superleuk uitziet én die de mooie kantjes van je lichaam onderstreept.

1. Heb je een zandloper figuur?
Bikinis voor Zandloper figuur
Als je schouders en heupen even breed zijn en je een smalle taille hebt, dan ben je één van de gelukkigen. Jouw prachtige lichaam heeft een zandloper figuurtje en je staat met bijna alle stijlen - zeker als je ‘petite’ bent! Probeer ze dus allemaal: een badpak, een bikini, glitters, effen kleuren, motiefjes of stel je eigen combinatie samen.

2. Is je lichaam eerder peervormig?
Bikinis voor peer figuurDit lichaamstype wordt gekenmerkt door ronde heupen en benen met smallere schouders. Jouw geheime wapen is een tweedelig zwempak met een opvallend topje! Het hoeft natuurlijk geen fluokleurtje te zijn, maar het bikinitopje hoort de aandacht naar boven te trekken en weg te houden van je heupen. Kies altijd laag uitgesneden broekjes omdat hoog uitgesneden broekjes de heupen accentueren. En laat de badpakken en bikini's met horizontale strepen maar liggen: het eerste verkort je benen en het tweede maakt je dijen breder!

3. Heb je een jongesachtig figuur?
Bikinis voor jongensachtig figuurMet een jongensachtig figuur zijn je schouders en heupen even breed maar is je taille maar weinig gedefinieerd. 

Ga op zoek naar een zwempak die je heupen én je vrouwelijkheid accentueert. Om je figuur meer voluptueus te doen lijken opteer je voor een bikini met driehoekjes. Zo ziet je lichaam er minder vierkant uit.
En als je liever een badpak draagt? Geen probleem, kies gewoon iets in fellere kleuren zoals rood. Je kan ook motiefjes rond de heupen proberen, zolang het geen driehoekjes of vierkantjes zijn omdat deze weinig flatterend zijn. Vierkante halslijnen en shortjes verban je naar achterin de kast - deze zijn veel te mannelijk.

4. Ben je een omgekeerde driehoek?
Bikinis voor driehoek figuurDit lichaamstype wordt gekenmerkt door brede schouders en slanke heupen. Als je voor een badpak kiest, probeer er dan een te vinden met een diep ingesneden v-hals zodat je de focus wegneemt van je schouders en ze minder dominerend maakt. Als je liever een bikini draagt ga dan voor hoge shorts met horizontale strepen. Zo creëer je de illusie van bredere heupen. Neem nooit een laag getailleerd broekje want dit accentueert alleen maar hoe smal je heupen zijn!

SUPERSLIMME TIP
Stel je eigen bikinisetje samen met een felle kleur van boven en een donkere kleur van onderen. Zo lijken je heupen slanker. Voel je je toch nog wat minder zelfzeker in je bikini of badpak? Kies dan voor een pareo, een echte must-have voor het strand.