Violet: de kleur van het moment


Beauty
4/10/2018
De kleur ultraviolet is hip en trendy. Zin om te stralen in deze paarse kleur? Zin in meer heeft 4 tips & tricks voor je eigen garderobe.

Elk jaar roept het Pantone Color Institute een kleur uit tot ‘kleur van het jaar’. Voor 2018 viel hun keuze op Ultra Violet, één van de vele paarstinten uit het tintenschema. Deze kleur wordt omschreven als een creatieve en fantasierijke kleur. Kriebelt het om violet een plek te geven in je kleerkast? We geven je een persoonlijke stylingsessie en leren je hoe je dat aanpakt. Klaar voor meer kleur? Let’s go!

Een nieuwe kleur in je kleerkast! Da’s spannend en eng tegelijkertijd. Hoe dat komt? Wel, je andere kledingstukken passen (op het eerste gezicht) niet bij de nieuwe kleur. Ons advies is om daarom in stapjes de nieuwe kleur te integreren in je garderobe. Begin met accessoires en details: ze geven een leuke twist aan je outfit. Een zwarte jurk? Draag er eens paarse oorbellen bij. Of een casual outfit met een paar witte sneakers? Maak de look af met paarse sokjes en straal zelfverzekerdheid uit. Doen!Tijd om een stapje verder te gaan: probeer nu om meer ultraviolet in je outfits te integreren. De kleur gaat prima samen met basiskleuren zoals wit, zwart of bruin. Wist je trouwens dat paars en geel een prima combinatie zijn? Deze twee kleuren brengen elkaar in balans. Toch misschien wat veel kleur voor jou? Ga dan voor een casual outfit met een paarse trui of sweater. Je draagt dit kledingstuk moeiteloos met een toffe jeans. Dat is niet enkel comfy, maar meteen ook elegant. Stoere enkellaarsjes maken je outfit compleet.

Voel je je al wat comfortabeler in een paarse outfit? Dan is het tijd voor de ultieme stap: een volledige outfit in één kleur. Een paarse broek, samen met een paarse trui, da’s misschien too much. Maar in een paarse jurk ga jij vast stralen! Deze jurk is, net als een little black dress, geschikt voor heel wat gelegenheden. Een romantisch etentje met je lief, een uitstap met je vriendinnen of een sollicitatiegesprek: paars is perfect op élk moment.

Een vlek op je favoriete paarse jurk? Geen paniek: met dash Vloeibaar wasmiddel verdwijnt de vlek als sneeuw voor de zon. Gebruik de schrobdop om het product nog dieper door te laten dringen in de vezels. Het resultaat? Een stralende, frisse was!Stap uit je comfortzone en durf paars ook in je make-uproutine te integreren. Kies bijvoorbeeld voor een paarse lippenstift. Of wat dacht je van paarse oogschaduw? Doen! De gouden regel is wel om paarse lippenstift en oogschaduw niet met elkaar te combineren. Da’s vrij zwaar en doet je look geen goed. Paarse lippenstift? Ga voor een subtiele oogschaduw in goud of bruin. Paarse oogschaduw? Hou je lippen naturel met een zachte lipgloss. Het allerbelangrijkste? Keep it simple en hou de balans.

En jij, hoe draag jij paarse kledingstukken? We zijn nieuwsgierig!