TOT 60% VAN DE CO2-VOETAFDRUK VAN DE WAS IS AFHANKELIJK VAN DE GEKOZEN WASTEMPERATUUR

 

Dash reinigt je kleding efficiënt met uitzonderlijke resultaten, terwijl het volop innoveert om energie, waterverbruik en CO2-uitstoot te verminderen.

Bovendien creëerde Dash een innovatief, geconcentreerd wasmiddel: Dash AllinOne Pods, die 80% minder water verbruiken in vergelijking met vloeibare wasmiddelen en die het vrachtverkeer op de weg met 25% verminderen. Maar daar stopt het niet. Dash lanceerde onlangs ook een nieuwe verpakking voor zijn pods in een milieuvriendelijker formaat dat tot 75% minder plastic vereist dan de oude.

Wist je trouwens dat je je CO2-uitstoot aanzienlijk kan verminderen wanneer je de was doet? Uit de analyse van het volledige wasproces (LCA) blijkt dat tot 60% van de ecologische voetafdruk van de was rechtstreeks afkomstig is van het wassen zelf. Door de temperatuur van je wasmachine slechts 10 graden te verlagen, kan je de koolstofuitstoot van het wasprogramma met 35% verminderen. Goed voor meer dan 3,5 miljoen ton CO2 per jaar, wat overeenkomt met meer dan 2 miljoen auto's die elk jaar zouden verdwijnen uit het verkeer.

 

  *Vereenvoudigde analyse van de levenscyclus van het gehele wasproces, gebaseerd op Europese gemiddelden.